Politika

BAŞKAN SAĞOL, “TURHAL PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİNDE KAYYUM SORUNU VAR”

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifindeki kayyum sorunu olduğunu savundu.

BAŞKAN SAĞOL, “TURHAL PANCAR EKİCİLERİ  KOOPERATİFİNDE KAYYUM SORUNU VAR”
02-02-2022 09:21
02-02-2022 09:22

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifindeki kayyum sorunu olduğunu savundu. Konu ile ilgili bir basın açıklamasında bulunan Başkan Sağol, Turhal Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler ve yönetim kurulu üyelerinin "yetersizlik" gerekçesiyle 7 Nisan 2020 tarihinde görevden alındığını ve akabinde devlet memuru olan 5 kişilik heyetin "sınırlı yetkilerle" kayyum olarak atandığını hatırlattı.

Kayyum heyetinin kooperatiften kısa sürede seçime götürmek yerine, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine ait kimi gayrimenkullerini satışa çıkardığını, kimilerini ise amacı dışında kullanılmak üzere bazı firmalara kiraya verdiğini gördüklerini söyleyen Başkan Sağol, “Covid-19 yasakları nedeniyle genel kurul yapılamama mazeretinin de ortadan kalkmasına rağmen kayyum heyetinin seçim sürecini başlatmak için daha neyi beklediğini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

“BU İSİMLERİ KABUL ETMİYORUZ”

Yeni kayyum heyeti atanacağına dair duyumlar aldıklarını kaydeden Başkan Sağol, “Atanan kayyum heyetinin görev süresi içinde yaptıklarının basında ve sosyal medyada yer alması üzerine istifalarının alındığı ve yerlerine yeni kayyum heyeti olarak Recep Gökçe (Tokat Özel İdaresi Genel Sekreteri), Orhan Şahin (Tokat Tarım İl Müdürü), Cafer Ünal Arslan (Şenyurt Belediye Başkanı - AKP), Adem Akgün (Çamlıbel Belediye Başkanı - AKP), Nurettin Keleş’in (Serenli Belediye Başkanı - MHP) atanmasının planlandığı konuşulmaktadır. İYİ Parti Tokat İl Başkanlığı olarak Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine yeni kayyum heyeti olarak atanması düşünülen bu isimlerle şahsi olarak bir sıkıntımız yok ama siyasi kimlikleri nedeniyle tarafsız davranamayacakları gerekçesiyle kabul etmiyoruz. Bir an evvel kooperatifin seçime götürülerek nihai kararın kooperatif ortaklarına bırakılmasını bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER