Belediyeler

BAŞKAN EROĞLU: “GÜMENEK BÖLGENİN EN GÜZEL MİLLET BAHÇESİ OLACAK”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yapımına devam edilen Gümenek Millet Bahçesinde çalışmaları yerinde inceledi.

BAŞKAN EROĞLU: “GÜMENEK BÖLGENİN EN GÜZEL MİLLET BAHÇESİ OLACAK”
14-11-2022 09:57
14-11-2022 09:59

Gümenek Millet Bahçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Gümenek’te şehrimizin sembol noktalarından bir tanesindeyiz. Burası hemşerilerimizin gerek dinlenmek gerekse piknik yapmak için kullandığı nadide bir yeşil alanımızdır. Şimdi yapılan çalışmalarla yeni bir hüviyete kavuşarak bir millet bahçesi olarak hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Birkaç ay önce çalışmaların başladığını hemşerilerimizle paylaşmıştık. Çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor. Projeyi gerçekleştiren yüklenici firmamızın yetkilileri ve teknik ekibiyle birlikte çalışmaları değerlendirdik. Hangi aşamada olduğunu görüp, hızlı bir şekilde nasıl tamamlanacağı üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Tespitlerimize göre 2023 yılının Ağustos-Eylül aylarında tam anlamıyla hizmete gireceğini öngörüyoruz” dedi. 

Gümenek Millet Bahçesi 202 Bin Metrekare Alanda Hizmet Verecek

Başkan Eyüp Eroğlu Gümenek Millet Bahçesinin bölgenin en güzel millet bahçesini olacağını söyledi. Eroğlu “Toplam 202 bin metrekareye alana sahip olan bir millet bahçesi olacak. İçerisinde bir taraftan eskiden beri kullandığımız piknik alanları oluşturulurken diğer yandan yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor tesisleri, millet kıraathanesi, seyir terasları ve 500 araçlık otoparkı ile hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Burada çeşitli etkinlikleri gerçekleştirebileceğimiz alanlar, sportif birçok yarışmaların yapılabileceği alanlar ve yapılacak peyzaj çalışmaları ile bence bölgenin en güzel millet bahçesi olacak” dedi.

Gümenek Millet Bahçesi Cumhurbaşkanımızın Tokat’a Müjdesidir

Gümenek Millet Bahçesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tokat’a bir müjdesi olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu “Bu noktada değerli Cumhurbaşkanımıza hassaten teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin bize 2019 yerel seçimlerinde millet bahçesi yapılacağının müjdesini vermesiyle süreç başlamış, projesi hazırlanarak yapımında ilk adımlar atılmıştı” diye konuştu. 

Harika Bir Millet Bahçesini Tokat’ımıza Kazandırıyoruz

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “1700 metrelik bir bisiklet yolumuz olacak. 7300 metre yürüyüş yolu, 550 metre koşu yolu, 1000 metrekare millet kıraathanesi, 3000 metrekarelik etkinlik alanı, pişirme ünitelerinin de yer aldığı 28800 metrekare piknik alanı projede yer alıyor. 5 tane çocuk oyun alanı, 4 tane fitness alanı, 5 tane voleybol ve basketbol sahası, 6000 metrekare alanda 17 kamp ünitesinin yer alacağı kamp alanı yine projenin içerisinde bulunuyor. Millet bahçesinin otoparkı 500 aracın park edilebileceği kapasitede olacak. Bu unsurlardan müteşekkil, harika bir millet bahçesini Tokat’ımıza kazandırıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER