Gündem

AVUKATLAR BANKA PROMOSYONU İSTİYOR

Tokat Barosu Başkanı Av. Volkan Bozkurt avukatlara banka promosyonu için Vakıfbank’a başvuru yaptı.

AVUKATLAR BANKA  PROMOSYONU İSTİYOR
18-01-2023 11:25

 

 

Tokat Barosu Başkanı Av. Volkan Bozkurt avukatlara banka promosyonu için Vakıfbank’a başvuru yaptı.

 

Fiili olarak Vakıfbank kullanmak zorunda olan avukatlar, bankanın Adalet Bakanlığı ile imzaladığı promosyon anlaşmasından yararlanmak istiyorlar. Tokat Barosu, ilk resmi başvuruyu yaptı.

 

Tokat Barosu Başkanı Av. Volkan Bozkurt Vakıfbank Genel Müdürlüğüne verdiği dilekçeyi paylaştı. Dilekçede şu ifadeler yer aldı;

“Tokat Barosuna kayıtlı 600 meslektaşımız, avukatlık faaliyetleri kapsamında, UYAP üzerinden adliye ve icra veznelerinde her gün para yatırma ve tahsilat işlemleri için bankanızda açmış oldukları hesabı kullanmakta olduğu malumunuz bulunmaktadır. Türkiye' de sayısı her geçen gün artan 180 bin civarı avukat tarafından yıllardır bankanız bu işlemler için kullanılmakta, masraf ve komisyon ödenmekte ancak söz konusu yüksek işlem hacmine karşın tüm taleplere rağmen diğer kamu kurumları personellerinin hesaplarına promosyon adı altında yatırılan ödemeler, avukatlara bu güne kadar yapılmamaktadır. Yargının kumru unsurlarından hakim ile savcılar için gösterilen mali katkının, yargının bir diğer kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatlara da ivedilikle sağlaması zorunludur. Bu durumun devamı günümüz ekonomik şartlarında ve bir tarafça piyasadaki rekabet üstünlüğünü kullanır durumda avukatlar aleyhine hak ihlali boyutuna varmaktadır. Tokat Barosu olarak bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Avukatlık Kanunu 76 ve 95 maddeleri kapsamında mesleğin saygınlığının korunması ve meslektaşlarına yönelik hak ihlallerine karşı çalışma yürütmek durumunda olan kurumumuza sözü edilen promosyon ödemeleri hakkında yoğun şekilde gelen yakınma ve talepler de dikkate alındığında avukatlara promosyon çalışması yapılıp yapılmadığının ivedilikle bildirilmesini, çalışma yürütülmüyor ise gerekçesinin cevabi yazınızda belirtilmesini rica ederiz.

Av. Volkan BOZKURT Baro Başkanı”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER