USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İkisi Tokatlı olan Başkent`in güçlü firmalarının bir araya gelmesiyle kurulan İTO Yatırım, Oran`da Ankara`nın en yüksek yapısını kazandırmanın heyecanını yaşıyor

İkisi Tokatlı olan Başkent`in güçlü firmalarının bir araya gelmesiyle kurulan İTO Yatırım, Oran`da Ankara`nın en yüksek yapısını kazandırmanın heyecanını yaşıyor
05-02-2013 09:55
Google News

Sivaslı Orhan Tan, Tokatlı  Ahmet Pelit ve  Tokatlı Özkan Özçelik… Her biri Başkent`in güçlü firmalarının temsilcileriydi. Bir araya gelerek güçlerini birleştirdiler. Başarıları Ankara sınırını aşan işadamlarının şimdiki hedefi Türkiye`yi aşmak. Bugünlerde Başkent`e simge bir yapı kazandırmanın heyecanını yaşayan üçtak başarılarının sırrını ise ``Kazancı, zararı paylaşmayı bilmek`` sözleriyle özetliyor. 

48 KATLI KULE KONUT 
İTO
Yatırım, Ankara`nın rakım olarak en yüksek noktalarından ORAN`da milletvekili lojmanları arazisinin son parseline Başkent`i en yüksek noktadan izleme fırsatı sunacak büyük bir projeyi hayata geçiriyor. 5 kat AVM üzerinde yükselecek toplam 48 katlı kule konut projesi aynı zamanda dünyaca ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu imzası taşıyor. Bir yanda muhteşem Eymir ve çevresindekiman manzarasını izleyecek proje sakinleri diğer yanda Elmadağ`ı, hatta Atakule`yi bile çok daha yüksekten seyretme fırsatı elde edecek. 
Firmanın kurucularını tanıyabilir miyiz? 

Orhan Tan: 1940 Sivas doğumluyum. Babam, Ankara`da demir, çimento ve kereste ticareti yaptı. 1955 yılında babamın yanında ticarete başladım. Bu sırada Ticaret Lisesi`ni, 1965 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi`ni bitirdim. İnşaat taahhüt işleri, boya ve vida toptancılığı yaparken 1982 yılında Ankara`da Tan Teneke Ambalaj Fabrikası`nı kurdum. 2008 yılında da Özçelik-İmaj iletak oldum. 

MEMURLUKTAN İSTİFA ETTİ 

Ahmet Pelit: 1964 Tokat doğumluyum. İlk veta öğrenimimi Tokat`ta tamamladım. Tokat Ziraat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimleri, ardından da Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü`nü bitirdim. Babamın yanında bir süre yedek parça ticareti yaptıktan sonra 9 yıl memurluk görevinde bulundum. Memuriyetten istifa ettikten sonra mali müşavirlik yaptım. Atayurt İnşaat, Balit İnşaat, İmaj İnşaat şirketlerini kurarak inşaat sektöründe faaliyete başladım. Bu büyüktaklığın temelini 2004 yılında Özçelik İmaj ile attık. Selpa AŞ, İnciler AŞ ile inşaat faaliyetimi sürdürdüm. Son olarak Ankara`nın en gözde projesi olacak Oran`daki çalışmayı başlatmak üzere İTO Yatırım`ı kurduk. 
Özkan Özçelik: 1968 Tokat doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü`nü, ardından da Hacettepe Üniversitesi İnşaat Bölümü`nü bitirdim. İş hayatıma babam mimar İsmet Özçelik`in kurduğu aile şirketi Özçelik İnşaat Sanayi Mimarlık Elektrik Ticaret Ltd. Şirketi`nde başladım. 1998 yılından buyana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı yürütüyorum. İTO Yatırım`ın dışında ``İnciler``, ``Selpa`` ve ``Özimkar`` şirketlerinin yöneticitağıyım. 
Firmanın en genç üyesi Özkan Özçelik`e Oran`da yapımına başlanan projeyi,taklığı ve özel yaşamını sorduk… Özçelik de İmaj da Tan da, Başkent`in güçlü şirketleriydi. Ancak bir araya geldiğinizde gücünüzün sınırları Ankara`yı aştı. Ortaklık fikri nasıltaya çıktı? 
 Ortaklık fikri Roder Lojistik Merkezi Depo Arabölme İşi`ni (Ankara Lojistik Üssü) yaparkentaya çıktı. Ahmet Bey ile hemşehriyiz. 25 yıllık arkadaşız, 8-9 yıl öncesine varan birtaklığımız var. Orhan Bey`le de akrabayız. Böyle bir işin taahhüdüyle beraber Özçelik-İmaj-Tantaklığı doğdu. Lojistik üs işi devam ederken birçok projetaya çıktı. 4-5 yıldır da hemen hemen tüm işlerimiztak devam ediyor. 

Başarımızın sırrı detayda saklı

Özçelik-İmaj-Tan şirketlerinin bir araya gelmesiyle kurulan İTO Yatırım, Türkiye`de gösterdikleri başarıyı Rusya ve Türkmenistan`daki atılımlarla devam ettiriyor

Ortaklar arasında kıskandıracak bir birliktelik, profesyonel işbirliği var. Bunu nasıl başarıyorsunuz? 
Hertak kendi adına en iyi işi yapmak için çaba gösteriyor. Ortaklık kültürü çok önemli. Kazancı, zararı paylaşmayı bilmek önem taşıyor. Aksi takdirdetaklığın ömrü çok kısa sürüyor. Profesyonellik ise titiz davranmakla alakalı. Hepimiz bu konuda özen gösteriyoruz. Detaylara verilen önem, birinci derecede önemli. Orhan Bey`in 50 yıllık bir ticaret hayatı var. 
Tamamlanan projelere baktığımızda işe başlama ve bitirme süreleri çok kısa ve tamamı taahhüt edilen sürelerde teslim edilmiş. İnşaat sektöründe pek nadir görülen bu başarının anahtarı ne? 
Genel giderleri aşağıya çekmek için işi en iyi ve en çabuk şekilde yapmak gerekiyor. Taahhüt ettiğimiz her işi zamanında hatta zamanından da önce tamamlamaya büyük özen gösteriyoruz. Mesela Gezgin Konut Yapı Kooperatifi`nin işini taahhüt edilen süreden 1 yıl önce teslim edeceğiz. Bir kısmını teslim ettik. Kalanı ise nisanda tamamlayacağız. Hız çok önemli. Bir projeyi bitirip, diğerine başlamak gerekiyor. Tabii sürecin hızlanması için satışların da hızlanması gerekiyor. Hızlı satış için de iyi proje lazım. 
Ankaralı ince eleyip sık dokur, bizim de başarımızın sırrı detayda saklı. 
Lotus Çayyolu ile Ankaralılar`ın lüks konut anlayışına yeni bir boyut kazandırdınız? Ankaralı son yıllarda ne tarz konut istiyor? 
Ankara müşterisi diğer illere göre çok titiz. İnce eleyip sık dokuyor. Belli segmentte konut alacak olan müşterilerimiz, teknik detaylara kadar soruyor. Konutlara dünya ekseninde baktığımızda, farklılıklarıtaya koymak zorundasınız. Bunu yapmadığınız takdirde, pazarda arzda bulunan diğer konutlardan farkınız kalmıyor. Başarıyı yakalamak için farklı olmak zorundayız. Oran`daki projemizde Lotus`tan farklı bir konsept belirledik. Konutlar daha lüks olacak. 
Sektörde İstanbul`a rakip misiniz? 
İstanbul,Türkiye`nin en güzel kentlerinden birisi ve dünya kenti. İstanbul ile Ankara`nın bir yarış içerisinde olmasını düşünmek bile zor. Sebebi ise yurt dışına çıkıldığında Moskova, Paris, Londra, New York neyse İstanbul da öyle bir kent. Ankara henüz bu kabuğunu kıramadı. Fakat projeler anlamında baktığınızda Ankara`daki konut ve ticari projeler, İstanbul`dan geri kalmayacak derecede iyi. 

Güvenli konutlar tercih ediliyor

Ankara`da konut stoku satışları etkiler mi? 
Ankara`da konut stoku var. Ancak bunun hangi bölgede ve hangi segmentte olduğunu iyi ayırt etmek lazım. İnsanların yaşam standartları ve kültürleri değişti. Türkiye`nin son 15-20 yılında bakarsak alışveriş kültürünün değiştiğini görürüz. Daha önce sokak mağazalarından, pasajlardan alışveriş yapılırken bugün kimse AVM`ye gitmeden alışverişini sonlandırmıyor. Dolayısıyla insanlar, ticari hayattaki değişikliği evlerinde de farklılaştırdı. Eskiden önemli olmayan güvenlik problemi, birinci derecede önem taşımaya başladı. Bugün Batıkent`ten Oran`a, Eryaman`dan Çankaya`ya kadar her yerde insanlar güvenlikli, sosyal alanı ve otoparkı olan, çocukların dışarı çıktığında rahatlıkla oynayabileceği, korunaklı alanlar talep ediyor. Bu durum da arzdaki azlığı ya da fazlalığı çeşitlendiriyor. Ankara`da ya da diğer illerde bir konsept içinde sunulmuş konutlar prim yapıyor. Diğer konutlarla maliyeti hemen hemen aynı olmasına rağmen bu konutlar, yüzde 30-40 daha pahalıya satılıyor. 
Oran`daki projeden kısaca bahseder misiniz? 
Oran`daki projemiz, 306 residence konuttan oluşuyor. 2+1`den 5+1`e kadar, penthouse konutların da bulunduğu farklı boyut ve metrekarelerde daireler var. Altında da yaklaşık 33 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan bir AVM olacak. AVM 5 katlı. Tabii projenin birçok farklılığı var. Mimarımız Ankara`da ilk konut projesini yapacak olan dünyaca ünlü Murat Tabanlıoğlu. Farklılığımızı baştaada koyduk. Kat yükseklikleri, normal konut standardının üzerinde. Çok şeffaf bir bina olacak ve en üst segmentte malzemeler kullanılacak. Muhtemelen ``yeşil bina`` standardını da alacağız. Pek çok özelliği bir arada barındıran konut ve AVM projesi olacak. Rakım olarak Ankara`nın en yüksek yerinde yapılacak konut kulesinin en üst katında oturanlar, Başkenti en tepe noktadan izleyebilecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34