USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Projesinin İhalesi Bu Yıl Yapılacak

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Projesinin İhalesi Bu Yıl Yapılacak
17-02-2020 11:01
Google News

 Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Projesinin İhalesi Bu Yıl Yapılacak

 

Tokat Küçük Sanayi Sitesinin 2020 yılı yatırım programına alınması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, Tokat Yeşil Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik, toplantının açılış konuşmasını yaparken yapılması planlanan yeni sanayi sitesinin de tanıtımını ve sunumu gerçekleştirdi.

Sanayide Milli Atılım sloganıyla şehirlerdeki sanayi sitelerinin dönüştürülmesine yönelik 11 ilde sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak modern altyapıya kavuşturulması, yerli, yenilikçi ve yeşil üretime geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Tokat-Turhal Karayolu üzerindeki 540 dönümlük arazide yapılacak olan yeni nesil sanayi sitesinin tanıtım toplantısında Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da konuşma yaptı.

-“SANAYİ SİTESİ ŞEHRİMİZİN KALBİDİR”

Başkanı Eroğlu yaptığı konuşmada; “Şehrimizin kalbi olan noktalar vardır. Sanayi sitemiz de bu noktalardan bir tanesi. Sanayi sitemizin esnafı da şehrimizin kalbidir. Eğer ki bizim amacımız şehri büyütmekse, şehrin ekonomisine değer katmaksa, şehrimizin insanına katkı sağlamaksa bunu sadece lafla yapamayız. Böyle yapmamak gerekiyor. Bunu icraatlarla vetaya koyduğumuz eserlerle yapabiliriz. Sanayi esnafımıza baktığımızda şehrin içinde sıkışmış, alt ve üst yapısı yetersiz, işini büyütmeye çalışsa büyütemeyecek bir vaziyette olduklarını görüyoruz. Geldiğimiz bu günde bizim de esnafımızın işini büyütecek şekilde ihtiyaçlarına cevap vermemiz gerekiyordu. Bu anlamda sağ olsunlar değerli vekillerimiz, valimiz ve emeği geçen herkesle bu işin çok önemli olduğuna inanarak çok samimi adımlar attık ve karşımıza çıkan tüm sorunları tek tek çözdük. Örnek vermek gerekirse sanayi sitesinin yapılacağı alanın tarım alanı olduğunu ilişkin söylemler çıktı. AK Parti tarıma önem veren bir partidir. Tarımın zarar göreceği yerde biz geri atmasını biliriz. Bu nedenle bu söylemden yola çıkarak alana gerekli testleri yaptırdık. Uzman ziraat mühendisleri, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri toprağı analiz ettiler. Nihayetinde bu alanda tarıma elverişsizdir raporunu hazırladılar. Yani bu olay sadece Tokat’ta sanayi yapıldı bitti ile kalmadı. Bu işte herkesin emeği, alın teri, gayreti var. Başta Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere bakanlarımızın, milletvekillerimizin yoğun gayretleriyle burası ete kemiğe büründü. Ardından esnafı ve kooperatifi ile hep birlikte bir başarının sonucu alındı. Bizim derdimiz şehrin pastası büyüsün, şehre giren para çoğalsın. Ben bu anlamda çok heyecanlı bir ekip görüyorum. Her şeyin başı uyumdur. Biz bunu da başardık. Ben bu anlamda sayın valimize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun diyorum. Kendisi çalışmalara her zaman yön ve destek verdi, emeklerini hiç esirgemedi kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Değerli vekillerimizin sanayinin yatırım programına alınmasında çok büyük çabaları oldu. Allah’a şükür yeni sanayi sitemiz yatırım programına alındı. Bu güzel projenin şehrimize, insanımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

“SONUNDA İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALDIK”

AK Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan ise sanayi sitesinin yatırım programına alınma sürecini şu şekilde anlattı; “Bu hafta resmi gazetede yayınlanan haberle hepimiz çok mutlu olduk. İnşallah sanayimizin temellerini bu sene atacağız ve en kısa zamanda bitireceğiz. Yeni sanayi sitemizi Tokat’a kazandırmış olacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımızı Tokat’a davet ettiğimizde sanayi ile ilgili problemlerimizi kendisine arz etmiştik. Hattaada kendisiyle arsayla ile ilgili de bir pazarlık yaptık. Devam eden süreci de çok sıkı bir şekilde takip ettik. Arsamızı aldık problem çıktı, problemi düzelttik, yeniden aldık, yine bir problem çıktı derken nihayetinde arsa ile ilgili problemimizi de hallettik. Arsayı hallettikten sonra bu sefer yatırım programı ile ilgili süreç başladı. 2020 yatırım programına girmesi için bakanlarımızla defalarca, günlerce, saatlerce görüştük. Sonunda istediğimiz sonucu aldık. İnşallah bu sene ihaleyi de yapacağız. Bu proje Tokat’a büyük katma değerler sağlayacak. Yeni sanayi sitemiz uzun yıllar Tokat’a hizmet edecek şekilde planlandı. İnşallah da böyle olacak. Bunun yanında yazmacılar esnafımızın sıkıntıları ile ilgili KOSGEB Başkanı ile de görüştük. Bu görüşmemizin neticesinde depremzedelere verilen kredilerin aynısı yazmacı esnafımıza da verilecek. 3 yıl vadeli 1 yıl ödemesiz 100 bin TL tespit edilen mağdur yazmacı esnafımıza verilecek. Bu da bir nebze esnafımızın yaralarını sarmak açısından iyi bir adım diye düşünüyorum. Ben bu güzel projede emeği geçen başta sayın valimize, belediye başkanımıza, kooperatif başkanımıza ve yönetimine de teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun inşallah”

“TOKAT İÇİN BİR HAYALİMİZİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt ise konuşmasında; “Ben sözlerime başlarken şunu söylemek istiyorum. Bugün bu proje bu aşamaya gelmişse bunda kooperatif başkanımızın ve yönetim kurulunun, belediye başkanımızın, valimizin, partimiz il başkanımızın ve yöneticilerinin çok büyük payı vardır. Marifet iltifata tabidir. Geçekten milletvekillerimiz Özlem Hanım, Mustafa Bey de çok yoğun bir emek gösterdi. Çünkü şu anda Türkiye’de ilk defa Tokat diğer şehirlere göre öne geçti. Bu anlamda bir mesafe almış olduk. Bu sayede bir ilki Tokat’ta gerçekleştirmiş olduk. Başka bir şey daha oldu. Biliyorsunuz 15 Temmuz’dan sonra özellikle bazı hadiselerle ekonominin biraz dağılması, bütçe ile ilgili bazı sıkıntıların tezahür etmesi, döviz darbesi ile beraber bazı sıkıntıların oluşmasından sonra yüzde 70’i bitmemiş Türkiye genelindeki bütün işler durduruldu. Buna rağmen Tokat’ta işler devam etti. Bunun altını çizmek istiyorum. Türkiye’de durum buyken bunun tek istisnası Tokat olmuştur. Yeni havaalanımız buna bir örnektir. Değil yüzde 70’inin tamamlanması havaalanı o zaman neredeyse başlamamış bir proje idi. Ama dediğim gibi Tokat bir istisna oldu ve havaalanımız şimdi bitmek üzere. Bunun da altını çizmek isterim. Bunlar çok güzel ve olumlu şeyler. Bu konularda desteklerini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza şükranlarımı ifade etmek istiyorum. İnşallah sanayi sitemizin ihalesini de en kısa zamanda yapıp inşaatına başlayacağız. Hızlı bir şekilde burayı çok güzel bir merkez haline getireceğiz. Bunu yapmak durumdayız. Bu bizim görevimiz. Bu hadise Tokat için çok önemlidir. İşte biz Tokat için bir hayalimizi daha gerçekleştiriyoruz. Bizler hep beraber aşkla çalışarak buradan bir değer ve kıymet çıkartmanın derdinde olacağız. Bizim bütün meselemiz hizmetlerimizi devam ettirmek olacaktır. Bu işi yapmaktan da iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Tokat’a yapılan her şeyden mutluluk duyuyoruz. Bu noktada da Allah hepinizden razı olsun. Yeni sanayi sitemiz memleketimize hayırlı uğurlu olsun inşallah”

 

 

“TÜRKİYE HER ALANDA BÜYÜK ADIMLAR ATIYOR”

Vali Dr. Ozan Balcı ise proje ile ilgili her türlü desteği vereceklerini belirterek; “Dünyada bir değişim yaşanıyor, Yeni Sanayi Sitemizin de bu değişime ayak uydurması lazım. Aslında bu Türkiye’deki değişimin sonucudur. Türkiye her alanda büyük adımlar atıyor. İletişimde, ulaşımda, tarımda,manda eğitimde ve sağlık alanında. Bu değişim ve dönüşüme sanayi sitemizin ayak uydurması lazım. Artık yeni teknolojiler ve yeni bilgiler kullanılacak. Yeni Sanayi Sitemiz çok büyük değerde üretecek. Sanayi alanında şu anda yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor, inşallah bittiği zaman 10 bin kişi çalışacak duruma gelecek. Sadece Tokatlı insanlarımıza değil, Tüm Türkiye’ye hizmet verecek bu çok önemli bir şey. Esnaf arkadaşlarımız sanatkar aynı zaman da. Devletimizin böyle sanatkarlarımıza destek vermesi lazım. Ben her zaman da söylerim “Sanat Sanayinin Arka Bahçesidir” diye. Sanat olmadan sanayi gelişemez, inşallah daha da gelişecektir. Yeni Sanayi Sitesinin müthiş bir ekonomik hareketlilik doğuracağını da düşünüyorum. İnşallah buradaki istihdam sayısı artacaktır. Buna da yürekten inanıyorum. İnşaat esnasında Tokat’ta müthiş bir hareketlilik doğuracaktır aynı zamanda. Dolayısıyla çok heyecan verici ve çok önemli bir proje. Tokat’ın aş ve iş sorunu bizleri ilgilendirir. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla, siyasilerimizle, iş dünyamızla, basınımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, üniversitemizle Tokat’ın uyumu çok güzel, hep beraber derdimiz Tokat diyerek Tokatlı hemşerilerimizin derdini dert edinerek Tokat’ı geliştirmeye devam edeceğiz. Tokat’ın aş ve iş sorunu bizleri ilgilendirir. Pastayı hep beraber büyütmemiz lazım. Bir taraftan Sanayi Sitesi büyürken diğer taraftan da Organize Sanayi Bölgesini büyüterek inşallah Tokat’ımıza müthiş bir hareketlilik getirilecek. OSB’de bizim bir numaralı hedefimiz 5 yılda 5 bin kişiye istihdam kazandırmak. Tokat’ın müthiş önü açık bence, ben buna yürekten inanıyorum. Devlet büyüklerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızda buna destek veriyorlar. Bize düşen yılmadan yılgınlık göstermeden aşkla şevkle Tokat insanına layık bir şekilde adalet ve merhametle çalışmaktır. Benim Sanayi Sitesi ile ilgili de bir ricam olacak, Tokat bin yıllık bir Türk İslam şehri. Sizler bir sanatçısınızada. Bu işi yaparken ve dizayn ederken, sanatkarane şekilde dizayn etmelisiniz. Sanayi sitesi deyip geçilmemeli. Bir sanat eseri gibi olmalı aynı zamanda. Tokat’ın Tarihi kimliğine uygun olarak yapılmalı. Bu projenin Tokat’ımıza ve Tokatlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34