USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “tıpkı ülkemizin son dönemdeki atılımı, özgüveni, cesareti, vizyonunda olduğu gibi Tokat’ta inşallah kendi atılımını yapacak, kendi potansiyelini bulacaktır. Bu süreç de bu fabrikalarla başlıyo

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “tıpkı ülkemizin son dönemdeki atılımı, özgüveni, cesareti, vizyonunda olduğu gibi  Tokat’ta inşallah kendi atılımını yapacak, kendi potansiyelini bulacaktır. Bu süreç de bu fabrikalarla başlıyo
17-11-2012 10:09
Google News

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “tıpkı ülkemizin son dönemdeki atılımı, özgüveni, cesareti, vizyonunda olduğu gibi  Tokat’ta inşallah kendi atılımını yapacak, kendi potansiyelini bulacaktır. Bu süreç de bu fabrikalarla başlıyor. Bizde bayrağı devralarak, aynı hizmetin koşusunda yerimizi aldık.” diye konuştu.

 

Turhal’da hizmet veren Dörtler Kablo fabrika binasının  temeli düzenlenen törenle atıldı. Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen tören  halk oyunları gösterilerinin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende açılış konuşması yapan Dörtler Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Aytaç, Dörtler Kablo’nun 1989 yılında fizibilitesi yapılarak 1991 yılında tüm ürünleri TSE,ISO, CE kalite sistem belgeli olarak 750 m2 binada üretime başladığını ve şu anda 3 bin 700 m2 binasında üretimine devam ettiğini söyledi.

İşletmenin ülkedeki ekonomik, siyasi, istikrarın verdiği güvenle ve uygulamaya konan teşvik mevzuatları ile her yıl makine ve  ek bina yatırımları yaparak büyümesine devam ettiğini kaydeden Aytaç, KOSGEB’in ve TÜMSİAD’ın düzenlediği eğitim, seminer ve yurt dışı ticari geziler sayesinde 2008 yılında ihracata başladığı, bugün ise 19 ülkeye ihracaat yapan bir firma olduğunu kaydetti.

Temeli atılan fabrika ile bunu 12 bin 400 m2 kapalı fabrika bina projesinin 6 bin 200 m2 sini 6 ayda bitirip üretime geçmeyi, 2014 yılında ise kalan 6 bin 200 m2 kapalı alına da yaparak üretime katmayı hedeflediklerini  belirten Aytaç, yeni teknolojik makine yatırımları ile mevcut üretime ek olarak bu yeni fabrikada Halogen free ve fiber optik kablo üretimine geçerek ülke ve bölgede zayıf akım kablolarında tek ve öncü bir işletme olacaklarını söyledi.

Aytaç, “Bizler yöresel değerlerden küresel liderliğine giden ince ve uzun yolda Dörtler ve Arge markalarımız ile adım adım markalaşma hedefimize ulaşmaya kararlıyız.
İstanbul’un uzaklığından duyduğumuz maddi ve teknik kayba rağmen, Anadolu’nun bağrında büyüyen bu işletmemizin manevi hazzı bizler için çok daha önemlidir.

Bu inançla ülkesini seven, yatırımcı, müteşebbis ruhlu iş adamlarımızı Anadolumuzun her tarafında sanayileşmeye, ihracata ve dolayısıyla ülkemizin en büyük sorunu olan istihdama çağırıyve bunu ülkemize oyan bir görev hatta borcumuz olarak kabul ediyoruz. “

Daha sonra konuşan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, temel atma töreninden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gözen, Organize Sanayi başkanlığı olarak arsaların iyi niyetle tahsis edildiğini ancak, burada Mencase Mermer’den başka  firmanın olmadığını söyledi. Dörtler Kablo’nun temelinden sonra yeni yatırımların geleceğinin inancını taşıdığını belirten Gözen, Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nin demir yolu,  hava yolu ve karayoluna olan yakınlığı nedeniyle sanayileşmek için  en iyi yerlerden biri olduğunu ifade etti.  

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise konuşmasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Tokat Sempozyu’nda yaptığı konuşmadan pasajlar hatırlatarak “orda dedim ki  Tokat Türkiye’dir. Çünkü çok benzerlikler var. Şöyle düşünelim. Genç ve enerji dolu   bir eğitim düzeyi olması gerekenin altında bir nüfusu var. Verimli toprakları yeşeren ama, desteğe, ilgiye,  vizyona muhtaç bir sanayisi var. Toprağa gömülü unutulmuş gibi zengin ama tıpkı ölmüş gibi bir tarihi var. Bunlarıntaya koyduğu  gerçek olabileceğinin olması gerekenin uzağında kalmışlık var. Bütün bu saydıklarım genel manada Türkiye için de geçerli değil mi? Bana göre öyle. Çünkü dünya kalkınma liginde nasıl ki Türkiyemiz   hak ettiği bir mevkide,  bir sırada değilse, Türkiye kalkınma  liginde bütün potansiyeline rağmen Tokatımız çok daha istenen potansiyeline uygun, değerlerine uygun bir sıralamada değildir. Bunu üzülerek de olsa söyleme, kendi kendimize itiraf etmek, hatta özeleştiri yapmak zorundayız.” dedi.

 Türkiye’nin  böyle olmakla beraber son dönemde farklı enerjisini hayata geçirerek kabuğundan çıktığını ifade eden Taşkesen, “ Nasıl içerde demokrasisi noktasında vesayetçi bir  zihniyetten kurtulduysa,    bu cendereden çıktıysa, ekonomi noktasında da dünyanın başka merkezlerini de biçilmen cendereden o dar elbiseden milletin eliyle yırtarak çıkmıştır. Aynı zamanda öyle sıradan IMF bürokratlarının   gelip  akıl ve talimat vereceği ülke olmaktan da çıktık. Bu ülke,  bu millet içine sokulmak istendiği cendereye sığmayacağını herkese kanıtlamıştır.  Türkiye cismi, fiziki  büyüklüğü, 780 bin kare ama gölgesi başta bölgesi olmak üzere dünyanın her yerinde olan bir ülkedir. Buna en canlı örnekte şuanda temelini atarak genişletme çalışmasına başladığımız Dörtler kablodur diye düşünüyorum. 19 ülkeye ihracat yapan önemli bir tesis. Onun için diyorum ki gölgemiz bizim büyüklüğümüzden çok daha uzak. Dört bir yana gölgemiz düşmektedir. “ dedi.

Dörtler Kablo’nun başarı öyküsünde kendi insanına ve potansiyeline inanma yönündeki zihniyet değişimi yattığını kaydeden Taşkesen, “tıpkı ülkemizin son dönemdeki atılımı, özgüveni, cesareti, vizyonunda olduğu gibi  Tokat’ta inşallah kendi atılımını yapacak, kendi potansiyelini bulacaktır. Bu süreç de bu fabrikalarla başlıyor. Bizde bayrağı devralarak, aynı hizmetin koşusunda yerimizi aldık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dörtler Kablo’nun temelinin ilk harcı  törene katılan davetliler eşliğinde   atıldı.

Törene   GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Turhal Kaymakamı Yusuf Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Ziya addin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Balcı, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Orhan Hakalmaz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34