USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Tokat’a dört başı mamur bir havalimanı inşa ettik”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat Havalimanında açıklamada bulundu

“Tokat’a dört başı mamur  bir havalimanı inşa ettik”
25-03-2022 10:29
25-03-2022 10:31
Google News

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Tokat Havalimanı’nın açılışı için dün ilimize geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesinde son incelemelerde bulundu, basın mensuplarına açıklamaları oldu.

“YOLCU OLSUN, HEPSİ OLUR”

            Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Tokatlıların sadece İstanbul ile sınırlı kalmayıp, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlere de sefer konulmasını beklediklerini sorması üzerine “keşke yolcu olsun, hepsi olur, yurt dışı da olur yani” yanıtını verdi.

            Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yeni Tokat Havalimanındaki incelemeleri esnasında Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin de bulundu. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir ile Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, MHP İl Başkanı Mustafa İpek ve Yönetim Kurulu Üyeleri havalimanındaki son rötuşları yerinde gördüler.

            Harıl harıl çevre düzenleme çalışmalarının tamamlandığı Tokat Havalimanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat omuz halayı ile müzik öğretmeni Ozan Çekiç ve öğrenci korosunun mini konserini izledi, “Niksar’ın Fidanları” türküsünü seslendiren öğrenci korosunun arasına girip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

            Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun basın mensuplarına yaptığı açıklamada muhalefete göndermeler vardı. Bakan Karaismailoğlu Tokat’ı ülkemizin cennet köşesi olarak nitelendirerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

            “Ülkemizin cennet köşesi Tokat’tayız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ak Parti hükümetleri olarak, üretmekten ve geliştirmekten asla vazgeçmiyoruz. Bu sayede 20 yıldır ülkemizin istisnasız her noktasında milletimizin ihtiyaçlarına karşılık veren, hayatını kolaylaştıran projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.  Türkiye’nin geleceği için günlük sığ tartışmalar yerine stratejik devlet aklıyla hareket ediyoruz. Birileri gibi boş laflar yerine hizmet üretmek için odağımıza insanımızı alıyoruz. Yaptığımız her iş, her proje; milletimizin rahatının, konforunun, yaşam kalitesinin artması, yeni istihdam olanaklarına kavuşması ve ülkemizin köyden kente bütünsel kalkınması içindir.

İnsanımıza dokunan projeler sayesinde ekonominin, ticaretin, sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunurken, turizmin, sanayinin ve üretimin artmasını, sosyalleşmenin gelişmesini, eğitimin niteliğini, milletimizin hayat kalitesinin yükselmesini sağladık. Milletimize kazandırdığımız dev eserleri, değil yapmak, hayal bile edemeyenlerin; bu büyük çalışmamızı itibarsızlaştırmak için saldıranları da ibretle ve hayretle izliyoruz. Bu saldırılar bizim için çok sık karşılaştığımız bir davranışın tekrarından öteye gitmiyor: Muhalefet etmek ülkesine, milletine, devletine yatırıma düşmanlık olarak sergilemek asla değildir. Bir muhalefet partisi ya da lideri, elbette ki yapılacak bir yatırımın ülke için uygun olmadığını düşünebilir, daha iyisini önerebilir. Bunu yaparken de akla, izana ve vicdana dayanması beklenir. Çünkü, sözü, ancak o zaman bir anlam kazanır. Yoksa, bugün düştükleri durum gibi milletine, ülkesine, devletine yatırım düşmanı gibi algılanmaları kaçınılmazdır. Milletimiz müsterih olsun; biz ne milletimize hizmet etmekten vazgeçeceğiz ne de müfterilerle mücadele etmekten.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olan 18 Mart’ta açtığımız1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun ardından şimdi de Tokat Havalimanı’nı hizmete kazandırmanın mutluluğunun arifesindeyiz.

Ak Parti iktidarı ile hayata geçen dev hizmet ve eserler zincirine, Tokat’ta bir yenisini daha ekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da teşrifleri ile Tokat Yeni Havalimanı’mızı ülkemize kazandıracağız.

Hava ulaşım faaliyetlerinde son yıllarda dikkate değer bir eksen kayması yaşanıyor. Küresel nüfus hareketleri ve ticari dengelere bağlı olarak hava ulaşım faaliyetlerinin, hızla batıdan doğuya kaydığını görüyoruz. Ülkemiz, coğrafi bakımdan üç kıtanın ortasındaki kilit konumuyla, ‘gelişmiş pazarlar’ ile ‘gelişmekte olan pazarlar’ arasındaki uçuş rotaları üzerinde. 67 ülkeye, en fazla 4 saat uçuş mesafesindeyiz. Bu da bize önemli bir coğrafi üstünlük sağlıyor. Bunları dikkate alarak, 2003 yılından itibaren yürüttüğümüz hava ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle, dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri hâline geldik. Havacılık sektörümüzde başlattığımız değişim neticesinde, son 20 yılda ülkemiz bu alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına girdi. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki; havayolu ulaşımı kazan-kazan devrinin en önemli dinamolarından biridir.

Uluslararası arenada ekonomik iş birliklerinin tesisi ve dış ticaret faaliyetlerimizin gelişmesi için gerekli olan en hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım yolu havayolu taşımacılığı… Bu kapsamda 2003-2022 yılları arasında havayolu sektörümüzün gelişmesi için yaklaşık 125 milyar liralık yatırım yaptık. Türkiye’yi çağın ihtiyaçlarına cevap veren yeni havalimanlarıyla baştanbaşa donattık. Mevcut havalimanlarını da tepeden tırnağa modernize ettik. Bu ülkede milletin efendi olduğunu siyasi iktidarın hizmetçi olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık.

Milletten aldığımızı millete verdik şantiyeleri hep açık tuttuk. Milletimize iş, aş sağladık. Her zaman vurguladığımız gibi; ülkemizin kaybedecek bir dakikası dahi yoktur! Çalışmalı, üretmeli, gelişmeli ve daha birçok projeyi hayata geçirerek milletimizin refahını daha da yukarılara çekmeliyiz! Bu nedenle bizler de Ulaşım ve Altyapı Politikalarımızı ülkemizin ekonomik ve siyasi gücünü destekleyecek bir anlayışla hayata geçiriyoruz. Vatanımıza olan sevgimizi lafla değil işle, çalışmayla, projelerle ortaya koyuyoruz. Çukurova, Bayburt-Gümüşhane, Rize-Artvin ve Yozgat Havalimanlarımız da tamamlandığında aktif havalimanı sayımız 61’e çıkacak.

Türkiye hava sahasını uluslararası havayolu ağları ile ördük. “Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak” dedik ve çok şükür bu hedefimizi de büyük oranda gerçekleştirdik. Anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına 277 yeni nokta ekledik. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 sağlık krizine rağmen havacılık sektöründe uyguladığımız kurallar bütünüyle tüm dünyaya örnek olduk. Güvenli uçuş sertifikası, havalimanlarına girişteki kontroller, sosyal mesafe kuralları havacılık sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Aldığımız önlemler sayesinde pandemi süreci başarılı bir şekilde yönetildi. Avrupa havalimanları yolcu sayısı ve uçak trafiği sıralamasında İstanbul Havalimanı ve Türk Hava Yolları birinciliği kimseye bırakmadı. Havalimanlarımız dünya devletlerini geride bıraktı. Türk Hava Yolları’nın başarıları milletimizi gururlandırdı.

Uçuş ağımız, 2022 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla 129 ülkede 337 noktaya ulaştı. En büyük ve önemli havacılık yatırımımız olan İstanbul Havalimanı ile birlikte bugün ülkemiz, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biridir. 2003 yılında 34 milyon olan toplam yolcu sayısı; 2019 yılında %507 artış göstererek 210 milyona ulaşmıştı. 2021 yılında ise pandeminin etkisinin azalması ile birlikte toplam yolcu sayısı 128 milyonu aştı. Bu yılın Şubat ayı sonunda ise toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %76 artışla 18 milyonun üstüne çıktı. Uluslararası Havalimanları Konseyinin açıkladığı veriler ışığında; İstanbul Havalimanı’mız ağırladığı 36 milyondan fazla yolcu ile 2021 yılında Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Onlara kalsa, temel atılamıyordu, attık. Onlara kalsa, bitmiyordu, bitirdik. Onlara kala, kimse uçmayacaktı!

İSTANBUL HAVALİMANI UÇUŞ BAKIMINDAN AVRUPA LİDERİ!

İstanbul’da bulunan diğer havalimanımız Sabiha Gökçen 24 milyon 991 yolcu ile Avrupa’nın en yoğun 6. havalimanı olurken, Antalya Havalimanımız da, 21 milyon 333 bin yolcu ile 9. sırada yer alarak büyük başarılara imza attılar. Havacılığın altın devrini yaşadığımızı gururla söyleyebilirim.

TOKAT HAVALİMANI BİLGİLERİ

Tokat Yeni Havalimanı’na da bu başarılar ışığında bakmamız gerekiyor. Havalimanımızın yatırım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ve 16 bin 200 metrekare büyüklüğünde, estetik mimarisi ile modern bir terminal binası inşa ettik. Havalimanımıza 633 araç kapasiteli otopark inşa ettik. Pist uzunluğunu ise 2700 x 45 m ebatlarında.

Özetle, Tokat’a dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı inşa ettik. Hayırlı uğurlu olsun.

Hiç şüphesiz Tokat Yeni Havalimanı şehrin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve kalkınma seferberliğini daha da ilerilere taşıyacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, çalışmalarımız sadece yeni havalimanımız ile sınırlı değil. Havalimanımıza gelirken hepiniz muhakkak fark etmişsinizdir. Yeni Havalimanımızın bağlantı yollarındaki yapım çalışmaları da tamamlandı. Tokat Havaalanı Kavşağı ve Bağlantı Yolu’muzu ayrıca diğer karayolu yatırımlarımızın da yarın açılışlarını yapıyoruz.

Hayata geçirdiğimiz her proje Tokat’ın üretim faaliyetlerini güçlendirecek. Tedarik zincirinin etkinliğinin artmasıyla şehrin ticari hayatı daha da gelişecek. Tokat Havalimanımız da Tokat'ı dünyaya, dünyayı Tokat'a bağlayacak muazzam bir proje olarak tarihteki yerini alıyor. Kentimizin ilçeleri; Almus’un, Artova’nın, Başçiftlik’in, Erbaa’nın, Niksar’ın, Pazar’ın, Reşâdiye’nin, Sulusaray’ın, Turhal’ın, Yeşilyurt’un ve Zile’nin sosyoekonomik gelişimine büyük katkılar sağlayacak. Milletimizden aldığımız güç sayesinde, Tokat’ın ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz. Tokat için yıllar önce düşlediğimiz güzel günleri hep birlikte inşa ediyoruz.

Tokat Yeni Havalimanı’mızın başta Tokat olmak üzere tüm ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını bir kez daha temenni ediyorum. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı, tebrik ediyorum.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33