USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tokat’ta Ziraat Odaları Başkanları ile bir araya gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, “gelen turistleri besleyen, çeşitli sektörlere ham madde sağlayan, hizmet sektörüne dahi hizmet ve

Tokat’ta  Ziraat Odaları Başkanları ile bir araya gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, “gelen turistleri besleyen, çeşitli sektörlere ham madde sağlayan, hizmet sektörüne dahi hizmet ve
04-03-2013 10:30
Google News

Tokat’ta  Ziraat Odaları Başkanları ile bir araya gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, “gelen turistleri besleyen, çeşitli sektörlere ham madde sağlayan, hizmet sektörüne dahi hizmet veren tarım sektörümüzün maalesef ayaklar altında olduğunu görmekteyiz.” dedi.

 

  Tokat Ziraat Odası`nda oda başkanları ile buluşan Sorman,  TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar`ın direktifleri doğrultusunda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tarım politikalarının sivil toplum örgütleri vasıtasıyla uygulanmasını temin için tüm illeri dolaştıklarını, bu illerde tarımsal sorunlar üzerine yapacakları görüşmelerdetaya çıkan sonuçları raphaline getirerek ilgili kurumlara vereceklerini söyledi.

 

Sorman, konuşmasında çeşitli sebeplerden dolayı dünyada tarım alanlarının azalmasının söz konusu olduğunu, bu nedenle tarım sektörünün dünyada stratejik bir önem kazandığını ifade ederek, şunları söyledi.  ``Gelişmiş ülkelerde tarım sektöründe çalışan insanlar bizden daha iyi bir seviyede ve tarımlarını da sürdürülebilir bir seviyede devam ettirmektedirler. Ülkemize baktığımız zaman ise bu ülke insanını, gelen turistleri besleyen, çeşitli sektörlere ham madde sağlayan, hizmet sektörüne dahi hizmet veren tarım sektörümüzün maalesef ayaklar altında olduğunu görmekteyiz. Sıcakta ve soğukta tarlada aileleri ile birlikte çalışan mensuplarımız maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktalar. Bu ülkede uygulanan tarım politikalarının artık değişme noktası gelmiştir.”

 

Türkiye`de tarımsal israf yapıldığını öne süren Sorman, ``Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına, mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur. Bu israfları önlemek, hem mensuplarımızın kazançlarını arttırmak, hem de ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz`` dedi.

 

Sorman, çalışmalarının, hükümet ile diyalog haline geçtiklerinde olumlu bir sonuç vereceğini tahmin ettiklerini belirtti.

 

Konuşmanın ardından Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Sorman`a plaket takdim etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ