USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SEBASTAPOLİS GÜN IŞIĞINA ÇIKMAYI BEKLİYOR

SEBASTAPOLİS GÜN IŞIĞINA ÇIKMAYI BEKLİYOR
26-01-2017 12:09
Google News

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, Sebastapolis Antik Kenti`nde bu yıl kazı çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek, “24 tane de ev kamulaştırmamız var. Yine İl Özel İdare Sekreterliğimize bu konuda da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, gazetemiz muhabirlerine ilçede yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birçok çalışma hakkında konuşan Başkan Demirkol, önemli açıklamalarda bulundu.

“SPOR SALONUMUZUN İNŞATI BAŞLADI”

Başkan Demirkol, çalışmalar ile ilgili olarak, şöyle konuştu: “Sulusaray ilçemizde özellikle Sulusaray kaplıca arası 6 kilometrelik sıcak asfalt çalışması sağ ve sol şeritlerde kaldırım ve istinat duvarı çalışmalarımız oldu. Onun haricinde eski ve yeni belediye binalarımızın tadilatını yaparak daha modern hale getirdik. Bunun haricinde ilçemizde geldiğimiz günden beri hemen hemen hiç yok denecek kadar az olan çöp konteynırlarımızın yaklaşık 200 tane ilçemizde vatandaşlarımıza kullanılmak üzere kazandırdık. Bunların haricinde yine Sebastapolis antik kentimizle ilgili 2016 yılında 2.5 aylık her yıl olduğu gibi kazı çalışmalarımız devam etti. Ve kapalı spor salonu inşaatımız 2016 yılında başladı. İnşallah 2016-2017 yılı Aralık ayı itibari ile de tamamen bitmiş ve kazandırılmış olacak”

“2017 YILINDA ALPU BARAJIMIZ BİTECEK”

Başkan Demirkol, 2016 yılında 2.5 kilometrelik dere ıslahı çalışmalarının bittiğini söyleyerek, “Şuanda altı tane kemer köprü inşaatımız var. Bunlar devam ediyor iken Alpu Barajımız ile ilgili bilinen sekiz yıllık bir sıkıntı vardı, bununla ilgili fesih işlemleri yapıldı.  Ve yeniden ihalesi yapılarak şuanda yaklaşık yüzde 80 oranında bir bitirilme aşamasına geldi. 2017 yılında Alpu Barajımız bitecek. Bununla birlikte Alpu Barajımızın sulama kanalları ile ilgili 32 milyon 900 bin liralık bir ihalemiz oldu. Sulama kanallarının da yüzde 20’si bitti. Sulama kanallarımızla ilgili ayrıca toplulaştırma, beraberinde ilk kez DSİ’nce yapılmış olduğu önceden bunları Tarım Bakanlığı yapıyordu ama ilk defa bu paket içerisinde yapıldı. Yapılan bu çalışma neticesinde şuan onunla ilgi halkla ilgili istişare görüşmeleri devam etmekte. Yaklaşık bir milyon civarında parke ve yol çalışması yapıldı. İnşallah 2017 yılında komple Sulusaray İlçemizin içme su şebekeleri değiştirilmiş olacak. Bununla ilgili çalışmalar bittikten sonra Sulusaray İlçemiz daha güzel bir modern bir hale gelecek. Ayrıca kaplıcalarımızla ilgilide arsa satışa çıkarıldı. İnşallah iyi bir işletmeci aldığı taktirde güzel bir işletme yapılarak ilçemize kazandırılması yolunda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“24 TANE EVİ KAMULAŞTIRMAMIZ VAR”

Başkan Demirkol, 2017 yılında içme suyu şebekelerinin yapılacak olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:  “Eksik olan yollarımızda ki parke ve asfalt çalışmaları tamamen bitirilmiş olacak.  Biz göreve başladığımızda yaklaşık yüzde 80’ni yani 200.000 metrekare yol çalışması yapıldı. Bunun hemen hemen 200.000 metrekaresi de 2017 yılında da kalan kısmı yapılarak bitmiş olacak. Bunun haricinde Sebastapolis kentimizle ilgili 2017’de de İl Özel İdare Genel Sekreterliğimiz sağlamış olduğu ödenekle kazı çalışmalarımız devam edecek ve 24 tane de ev kamulaştırmamız var. Yine İl Özel İdare Sekreterliğimize bu konuda da çok teşekkür ediyoruz. Onlarında finansmanı ile 24 tane evimizin kamulaştırılması yapılarak kazıları hızlandırmış olacak ve ilçemiz ile ilgili yapılabilecek olan diğer çalışmalar ve projeler aşamasında da çalışmalarımız sürüyor”

 

+++++++++++

 

 SEBASTAPOLİS GÜN IŞIĞINA ÇIKMAYI BEKLİYOR

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, “Sebastapolis antik kentimizle ilgili 2016 yılında 2.5 aylık her yıl olduğu gibi kazı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol yaptığı açıklamada, “İlçe merkezinde yer alan Antik Kenti`n tarihi ilk Tunç Çağı`nda başlayan büyük bir höyük üzerine kurulmuştur. Antik Sebastapolis Kenti`nin kuruluş tarihi henüz kesin olarak bilinmemektedir. Bazı kaynaklarda M.Ö. 1. yüzyılda kurulmuş olduğu kaydedilmektedir. Roma İmparatoru Traianus zamanında ( M.S. 98 – 117 ) Pontus Galaticus‘la , Polemoniacus Eyaletlerinden ayrılarak Kapadokia Eyaletine dahil edilmiştir. Bu konuya ilişkin kitabe Kapadokia Valisi Arrian adına şehrin ileri gelenleri ve halkı tarafından dikilmiştir. Sebastapolis kelime olarak Latincedir. ( Sebasto ; büyük, ulu, azametli, polis; şehir ) “ Büyük azametli şehir “ denmektedir. Bazı kaynaklarda Herakleopolis olarak geçmektedir. Heraklaopolis, Herakles Şehri anlamına gelmektedir. Herakles Yunan ve Roma Mitilojisinde gücü kuvveti simgeleyen yarı tanrı bir varlıktır. Bu adı ile de Sebastapolis ile aynı manayı taşımaktadır. 1987 yılında Tokat Müze Müdürlüğü`nce yapılan kurtarma ve sondaj kazıları sonucunda elde edilen verilerle, daha önce ortaya çıkmış bulunan mimari parçalar değerlendirildiğinde kentin, Helenistik, Roma ve Bizans Dönemlerinde önemli bir yerleşim alanı olduğu anlaşılmaktadır. Comana Pontica’ da( Antik Tokat ) yapılan yüzey araştırmaları sonucu ele geçen buluntular Sebastapolis buluntuları ile büyük benzerlikler göstermektedir. Bu da söz konusu iki şehrin arasında yakın ilişkiler bulunan çağdaş iki yerleşim alanı olduğunu ortaya koymaktadır.

Sebastapolis Antik Kenti`nde Tokat Müze Müdürlüğü tarafından 1986 yılında sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, daha sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde 1991 yılına kadar devam etmiştir. Yapılan kazılarda, şehir surları, hamam ve tapınağın bir kısmı ortaya çıkarılmıştır. Açığa çıkarılan bölümlerden anlaşılacağı kadarıyla antik kentin büyük bölümü bugünkü ilçe yerleşiminin altında kalmaktadır. Ayrıca Sulusaray’ın yaklaşık 3 km. güneyindeki Ilıca köyü yakınlarındaki Asklepion olması muhtemel, tabanı mozaiklerle kaplı bir yapı açığa çıkarılmıştır. Bu yapının üst kısmındaki yamaçlarda yapılan kaçak kazılar sonrasında mozaiklerle bezeli evlerin bu alanda bulunduğu düşünülmektedir. Roma Dönemi’nde önemli ticaret yolları üzerinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti`nin çok küçük bir bölümü açığa çıkarılabilmiştir. Antik Kent üzerindeki günümüz yerleşiminde 1991 yılından itibaren kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.” dedi

 

 

+++++++++++

 

 

-SULUSARAY`A 100 KİŞİLİK KIZ YURDU

Belediye Başkanı Halil Demirkol, “Kız çocuklarımıza daha güzel bir gelecek için ''Geleceğimi Bana Verin'' projesi adı altında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 100 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu Talebini İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın Aldığı karar ile Aile ve Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce Kız Yurdu Projemiz kabul edilmiş fakat verilen 1 yıllık süre içerisinde İhale aşmasına getirilemediğinden ve kaymakamlık tarafından Bakanlığımızdan yeni süre uzatım talebi yapılmadığından dolayı proje iptal edilmişti.

Aile ve Politikalar Bakan Yardımcımız ile yaptığımız istişareler doğrultusunda İlçemizde göreve başlayan kaymakam vekilimiz Sayın Resul Özdemir beyin konuya duyarlılığına binaen acilen Yaptığı Sulusaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısı neticesinde alınan karar ile kararlaştırılan süre uzatımı talebimizi Belediye Meclis Üyemiz Tacettin Südütemiz eşliğinde Barınma Yardımları Daire Başkan`ımız Sayın Huriye Seven`e Elden teslim ettik.

Sayın Bakan Yardımcımıza, Sosyal Yardımlar Genel Müdürümüze ve Daire Başkan`ımıza ilgi ve alakalarından dolayı ayrıca değerli kaymakamımıza konuya göstermiş olduğu hassasiyet ve duyarlılığı için şahsım ve ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum.” dedi

 +++++++++++

 

 Başkan Demirkol`dan Malum Seyit Tekkesi Mahallesine Teşekkür ziyareti...

Belediye Başkanı Halil Demirkol,Ak parti Sulusaray İlçe Başkanı İbrahim Sunar,Milliyetçi Haraket Partisi İlçe Başkanı M.Akif ÖZ,Büyük Birlik ilçe başkanı Ömer Şanlı,Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdullah Genç, Belediyemiz Meclis üyeleri, İlçemiz Esnafları ve mahalle muhtarları ile Birlikte Malum Seyit tekkesi Mahallesi`ne Teşekkür Ziyaretinde Başkan DEMİRKOL; ''Mübarek Malumseyidin Cömert torunları, ilçemize mahalle olmak için 18.12.2016 tarihinde yapılan referandumda evet diyerek hizmetin kenarında değil ortasındayım diyerek, gönülleri birleştirdiniz, kalpleri birleştirdiniz. şahsıma Malumseyid torunlarına hizmet etme şansı verdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum dedi.''

 

 

 

+++++++++++++

 

3------MALUMSEYIT TEKKE MAHALLEMIZ ILCEMİZE HAYIRLI OLSUN....

Malumseyid Tekkesi Köyümüzün Sulusaray İlçemize Mahalle olması için  yapılan referandum ile 124 HAYIR oyuna karşılık, 384 EVET Oy vererek %76 ile Sulusaray İlçesi Malumseyid Tekkesi Mahallesi olmuştur.

Belediye Başkanı Halil Demirkol yaptığı açıklamada, “Emeği geçen Başta Muhtarımız Abdullah TURGUT olmak üzere, tüm siyasi parti temsilcilerimize, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimize muhtarlarımıza, ilçe halkımıza, esnaflarımıza ve gönlümüz, kalbimiz, kaderimiz bir olan Tüm Malumseyid halkımıza bu gurur tablosunu yaşattıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Malumseyid Tekkesi halkımız hizmetin kıyısında yokum, hizmetin ortasına varım dedi.

Değerli halkımıza şahsıma kendilerine hizmetkar olma imkanı verdiklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Allah`ın izni verdiği güç ile Sizlere layık olmak için gece gündüz çalışacağız.”

 

 

+++++++++++

-------Başkan Demirkol Muhteşem Mimariye Sahip Köprü Projelerimizi Ve İnşaatını Yerinde İnceledi

 

Söz verdiğimiz gibi büyük gayret ve emeklerimiz sonuç verdi ve dere ıslah üzeri 6 adet Kemer Köprü Projesi Onaylanarak 1.Köprü İnşaatı Başladı

Başkan Demirkol Muhteşem Mimariye Sahip Köprü Projelerimizi Ve İnşaatını Yerinde İnceledi..

Yapımı devam eden ilçemiz Dere Islahı Üzerindeki köprülerimizdeki köprülerin Kemer Köprü olarak proje değişikliği ve Kemer Körülerimizin üzerine Taş Kaplama yapılması için teklifimiz ile Taş Pere olarak yapılan Dere Islahımız ve SEBASTAPOLİS Antik Kentimizin dokusuna daha uyumlu hale getirmek yapılan Proje değişikliğimiz Samsun Bölge Müdürlüğümüzce Onaylanarak 6 adet Kemer Köprüden ilk köprü yapımına başlanmış olup, projelerimizi ve Köprü inşaatımızı yerinde inceleme yaptı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan demirkol En büyük emeğe sahip DSİ 7.Bölge Müdürü Sayın Ahmet Kanık ve ekibine, Tokat DSİ Müdürü Mehmet Karaca ve Ekibine şahsım ve ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyorum.

Yapılan bu proje değişikliği ile ilçemiz daha modern bir şehir görünüm kazanacak.

Ak yatırımları ilçemize taşımaya devam edeceğiz

 

 

++++++++

 

------BİZ BU ŞEHRE YÜREĞİMİZİ KOYDUK:

Belediye Başkanı Halil Demirkol,yaptığı açıklamada ;

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Sayın Harun Tüfekçi beyi makamında Kader arkadaşım kardeşim Ankara Yurt Ay-Der Başkanı Bekir Aslan, Ak Parti İlçe Başkanım İbrahim Sunar, İl Genel Meclis Üyelerimiz Necmettin Coruk ve Hüseyin Atındı eşliğinde ziyaret ederek Sulusaray Barajı ve Köylerimiz proje ve sorunlarını paylaştık
Sulusaray Barajımız ve Çime Göletimiz Proje İhalesinin bu yıl içerisinde yapılma sözünü aldık.
Yakın ilgi ve alakalarından dolayı Sayın Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi`ye şahsım ve ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum şeklinde konuştu..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35