USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

SP’Lİ BAŞKAN AYDIN’DAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Saadet Partisi İl Başkanı Bilal Metehan Aydın yaptığı yazılı basın açıklaması ile gündem değerlendirmesinde bulundu

SP’Lİ BAŞKAN AYDIN’DAN  GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
04-02-2022 09:08
Google News

 

Saadet Partisi İl Başkanı Bilal Metehan Aydın yaptığı yazılı basın açıklaması ile gündem değerlendirmesinde bulundu. Başkan Aydın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'u ülkemize davet etmesini hayretle karşıladıklarını vurgulayarak,

“Hakikaten akıl alır gibi değil... Tüm anormallikler normalleşme olarak takdim ediliyor adeta.

Ne oldu sizin "one minute" çıkışınıza? Ne değişti de bugün böyle bir davette bulunuyorsunuz? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz; yoksa siz mi çok değiştiniz; bu denklemde değişen bir şey var ve bunu çok iyi anlamamız lazım” dedi.

2022 yılının daha ilk aylardan 2021'i Aratır Hale Geldiğini kaydeden Başkan Aydın, “İnsanımızın geçim sıkıntısı her geçen gün artmakta, ülkemizin problemleri giderek derinleşmekte ve yaygınlaşmakta, toplumsal kutuplaşma bilerek ve isteyerek körüklenmekte, yönetim sorumluluğu taşıması gerekenler, vurdumduymazlığa devam etmekte, maalesef, Adaletten eğitime, ekonomiden dış politikaya hemen her alanda karşı karşıya kaldığımız problemler büyümeye devam etmektedir.

Çünkü yıl yeni fakat kafalar eski; yeni bir yılın heyecanı yerine yılların yorgunluğu ve tükenmişliği ile ülkemiz yönetilmektedir. Hâl böyle olunca, gelen gideni, 2022 de 2021'i daha şimdiden aratır hale gelmiştir” dedi.

“BAKANLIK DEĞİL BAŞKANLIK DEĞİŞMELİ”

Başkan Aydın’ın açıklamasının özeti şöyle oldu;

“Sabah uyandığımızda pencerelerimizi açıp temiz havayla güne başlamak yerine Resmi Gazete'yi açıp yeni kararlara bakmak artık yeni rutinimiz oldu.

Bir gece yarısı kararnamesiyle Bakan ve kurum yöneticilerinin değiştirildiğine şahit oluyoruz.

“Siz yıkın hukuk arkanızdan gelir” denilen bir düzende bir nebze de olsa hukukun içinde kalmaya çalışan, yapılan hukuksuzluklara karşı birkaç cümle de olsa itiraz eden Sayın Adalet Bakanı, iktidar içindeki çekişmelerden nasibini almış görünüyor.

Hepimiz biliyoruz ki bakanlar değişse de Cumhurbaşkanın niyeti ve amelleri değişmedikçe düzlüğe çıkamayacağız. Bu sebepledir ki bu düzende bakanlık değil önce Başkanlık sistemi değişmelidir!

RAKAMLAR BÜYÜYOR EKMEĞİMİZ KÜÇÜLÜYOR

Muhterem arkadaşlar; vatandaşlarımızın ve esnafımızın hali maalesef içler acısıdır.

Ocak ayı itibariyle asgari ücret 4253 liraya çıkmış, memur maaşları da enflasyon farkıyla birlikte %30 artmıştı.

Ancak, asgari ücret ve memur maaşlarıyla birlikte, giderek yükselen masraflar dikkate alındığında açlık ve yoksulluk sınırı da giderek büyüyor.

Bu rakamlar büyüdükçe ekmeğimiz küçülüyor, hayatımız giderek daha da zorlaşıyor.

Son açıklanan açlık ve yoksulluk rakamlarına göre; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti yakaladı ve 4.250TL oldu. Yoksulluk sınırı ise 13.000TL'yi aştı.

Bir asgari ücretliyi aç kalmaktan kurtaran sadece 3 lira! Bu 3 lirayla bir simit bile alınamıyor.

Biz, Saadet Partisi olarak, işte bu yoksulluk ve yoksunluk düzenini değiştirmeye talibiz.

Fabrikadaki öğlen yemeğinde verilen meyveyi akşam evine götürüp çocuklarına veren, yemek kartındaki ücreti yemek yemeyip çocuklarına harçlık olarak vermek isteyen, işe giderken vasıta kullanmayıp yol parasından tasarruf etmek isteyen, o parayla mutfak masrafını karşılamaya çalışan asgari ücretlilerin, memurların, emeklilerin, öğrencilerin ekmeğini büyütmeye talibiz.

Elektrik Faturaları

Özellikle yılbaşında elektriğe gelen zamlar, vatandaşlarımızı ciddi manada zor durumda bırakıyor.  İşletmeler ve esnaflar için bu faturalar daha da ciddi boyutlara ulaşıyor.

Cumhurbaşkanı, elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlara elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdi.

Bir ailenin elektrik tüketim tutarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyorlar.

Her zaman olduğu gibi birkaç rakamla oynayarak algı üretmeye, sanki sorumluluğunu yerine getirmiş gibi göstermeye çalışıyorlar; üstüne bir de alkış bekliyorlar!

Türkiye’de iki çocuklu dört kişilik bir ailenin aylık elektrik tüketimi 230 kw ile 250 kw arasında değişiyor. Yani aslında elektrikteki fahiş zamlardan kaçmak aileler için hiç kolay değil.

Diyelim ki bir şekilde 210 kw sınırını aşmadınız o zaman da elektrik faturasından sadece 40-50 lira tasarruf etmiş olacaksınız. Bu tasarruftan cebinize kalan parayla bir kilo beyaz peynir bile alamıyorsunuz.

Evlerde bile faturalar bu boyutlara ulaşmışken, dolaplarında et muhafaza eden kasaplar, içecek satan esnaflar, tekstil atölyeleri, imalatçılar, sanayiciler bu faturalar karşısında işletmelerini nasıl ayakta tutacaklar?

Bu faturaların bedelini müşteriye yansıttıklarında, vatandaşlar sürekli zamlanan ürünler karşısında geçimlerini nasıl sağlayacaklar?

Ayrıca diyelim ki, kademeli sistemle elektrik faturalarına çözüm bulduğunuzu zannediyorsanız; iğneden ipliğe her şeyin zamlandığı bu dönemde diğer ürünlere nasıl bir çözüm bulacaksınız?

-Mesela akaryakıt... 100 kilometreye şu kadar, 100 kilometreden sonra şu kadar mı diyeceksiniz?

-Ekmek mesela... Günlük  4 ekmek alırsanız şu fiyat, onun üstü şu fiyat mı diyeceksiniz?

-Et, kıyma.. 4 kişilik bir aile aylık 1 kilo kıyma veya et alırsa 100 lira, onun üstünü 120 lira olarak mı fiyatlandıracaksınız?

MÜREFFEH BİR TÜRKİYE, İNSANCA YAŞAM

İktidar hangi algıyı üretirse üretsin, hangi gereksiz gündemlerle ülkemizi meşgul  etmeye çalışırsa çalışsın; biz milletin gerçek gündemine odaklanmaya kararlıyız. İnanıyoruz ve bunu başaracağız.

Biz Saadet Partisi olarak;

-“Gardiyan değil garson devlet” anlayışıyla, devleti asli vazifesine uygun bir şekilde yöneteceğiz.

-Vatandaşını korkutan ve ezen devlet anlayışı yerine güven veren ve kalkındıran bir devlet anlayışını hâkim kılacağız.

-Devleti, yalnızca kolluk kuvvetlerinde tecessüm eden bir yapı olmaktan kurtarıp büyümenin, zenginleşmenin, özgür ve müreffeh bir yaşamın hamisi haline getireceğiz.

-Yolsuzluğa, israfa, yanlış yatırım politikalarına son vereceğiz.

-Bütün kaynaklarımızı üretime ve istihdama tahsis edeceğiz.

-Böylece bir taraftan Milli Geliri artıracak, öbür taraftan Milli Gelirin adil paylaşımını saylayacağız. Yani asgari ücreti birkaç kat artıracağız.

-Yani gelir dağılımında adaleti sağlayarak refahı yaygınlaştıracağız.

-Halkın kazancını halk için, halkın çıkarı için kullanacağız. Kamu ihaleleri başta olmak üzere rant düzenini ortadan kaldıracağız.

-Hiç kimsenin kursağında, bir başkasının ekmeği olmasına müsaade etmeyeceğiz.

-Hiçbir vatandaşın kalbinde, haksızlığa uğradığı duygusunun yeşermesine izin vermeyeceğiz.

-Yoksulluk ve yoksunluk düzenini ortadan kaldıracağız.

-Ne ezenin ne de ezilenin olduğu hakça, adil bir düzen inşa edeceğiz.

-En temel ihtiyaçların dahi karşılanamadığı, yalnızca hayatta kalmaya yeten bu yoksunluk düzenini değiştireceğiz.

-İnsanımızın yarınından endişe etmediği, çocukları için mutlu ve müreffeh bir yaşam sürebilme imkânına sahip olduğu bir ekonomi kuracağız.

-İnsanımızın mülksüzleşmesine sebep olarak, kendi ülkesine duyduğu aidiyet duygusunu zedeleyen ekonomi ve yönetim anlayışına son vereceğiz.

-Sosyalleşmenin, kendini geliştirmenin, teknolojik imkânlara sahip olmanın, eğlenmenin lüks olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz.

-Yolsuzluk düzenini ortadan kaldıracağız.

-“Yiyorlar ama çalışıyorlar” sözünü milletimize unutturacağız. Sadece milletimiz için çalışacağız.

-Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Devleti, ganimet gibi gören anlayışa müsaade etmeyeceğiz.

-Sadakati değil yalnızca ehliyet ve liyakati esas alacağız. Kamu işe alımları başta olmak üzere her alanda liyakati önceleyeceğiz.

-Normalleştirilen ve herkesin kabullendiği torpil düzenini ve mülakat sistemini kaldıracağız.

-Başarılı, çalışkan ve liyakat sahibi gençlerimizi kendi ülkesine küstüren “tanıdığın varsa” anlayışını ortadan kaldıracağız.

-Gençlerimizi yurt dışında bir hayat kurmaya mecbur bırakan bu adaletsizliğe son verecek, kırılan bütün kalpleri onaracağız.

-Ahlaki ve manevi değerlerimizin artık  daha fazla örselenmesine müsade etmeyeceğiz.

Önce ahlak ve maneviyat düsturunu gözeterek;  bugün tüm vatandaşlarımıza çağrımızı bir kez daha yineliyorum:

Adil Devlet, Adil Paylaşım, İnsanca Yaşam Seninle Olur! Ve bu mücadelede Saadet Partisi her zaman Senin Yanındadır!

Bu duygu ve düşüncelerle basın metnimizi tamamlıyor, hayırlı günler diliyorum. Sağlıcakla kalın, Allah'a emanet olun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33