USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SÖZ İKTİDARDA

SÖZ İKTİDARDA
15-12-2021 10:12
Google News

 

MUHALEFET PARTİ İL BAŞKANLARININ YAPTIKLARI AÇIKLAMALAR ÜZERİNE AK PARTİ İL BAŞKANI CÜNEYT ALDEMİR DÜN BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ VE GÜNDEME GETİRİLEN HUSUSLARA YANIT VERDİ.

 

 Parti binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Ak Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, “AK Parti İl Başkanlığı olarak son günlerde gündemde gerçekleşen bazı beyanatlarla ilgili partimiz olarak, il başkanlığı olarak Tokatlının bilgilenmesi amacıyla basın toplantısı düzenleme ihtiyacı hissettik” dedi ve gündemdeki sorulara cevap verdi.

 

AK Parti teşkilatları olarak, milletvekilleri ve belediye başkanlarının desteğiyle özellikle son üç yılda Tokat`a büyük hizmetler yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Aldemir, “Özellikle son dönemde gerçekten nüfusa göre en fazla hizmet alan iller arasında bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Yapmış olduğumuz bu hizmetler arasında Tokat`ta en başta Tokat Havaalanı, Tokat Niksar karayolu var. Onun dışında merkezde ve tüm ilçeler dahil olmak üzere her ilçemizde hastanemizin bulunması. Milli Eğitim alanında tüm okullarımızın yüzde kırk beşi gibi yüz iki tane okulumuz şu anda yeniden yapılmakta. Gençlik SpBakanlığı dalında on bir tane yüzme havuzumuz şu anda tüm ilçeler de dahil olmak üzere bitmek üzere. Kullanıma başlamak üzere. Kapalı spsalonumuzun ihalesi yapılmak üzere… Dokuz adet kütüphanemiz tüm ilçelerimiz de dahil olmak üzere yapılıyor, bitmek üzere. Kaymakamlıklarımız, adliye binalarımız tamamı şu anda yapıldı, birkaç tanesi ihale edilmek üzere. Yani velhasılı kelam tüm Tokat şu anda bir şantiye şehri olarak çalışmakta. Tüm ilçelerimizdeki bu sosyal donatılarımız, hastanelerimiz, yollarımız, sptesislerimiz AK Parti döneminde yapılmakta. Ve en son olarak da 2016 yılında yeniden yapımına başlanan 550 milyon değerinde 2 bin 7 yüz metre pist uzunluğuna sahip 16 bin metre kapalı alana sahip Havaalanımızın bitimine yaklaşmak üzereyiz. Biliyorsunuz gündemde bazı kişiler tarafından ‘gene mi ertelendi? 2023 yılına kaldık” gibi serzenişlerde bulunarak Tokat kamuoyunun ve halkımızın ne yazık ki hisleriyle ve mutluluğuyla oynanmakta. Biz buna bir il başkanı olarak, en başta da bir Tokatlı olarak üzülüyoruz gerçekten” dedi.

FIRTINA HAVAALANIDAKİ ÇALIŞMAMALARI ETKİLEDİ

Havaalanının ilk açılış tarihi olarak 29 Ekim’in duyurulması gibi bir algının oluştuğunu kaydeden Aldemir, “Biliyorsunuz söylemlerimiz arasında 29 Ekim`i iki sefer bayram havasında kutlayalım diye birkaç sözümüz oldu. Buadaki yapımın hızlandırılması amacıyla söylenilen, teşvik edilen bir cümleydi. Çünkü havaalanımızın bize teslim tarihi 30 Aralık. Bakanımız buraya geldiği zaman bir toplantı yaptık milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve teşkilatımızla beraber. Taşeron firmayla da görüşmelerimizi sürdürdük. Oradaki görüşmelerden şu anda mevcutta iki yüzün üstünde çalışanla beraber bu sürenin yeteceği ve havaalanımızın o tarihte açılacağı müjdesini verdiler. Bizler de buna istinaden Kasım ayında yapılan il başkanları toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızı ilimize davet ettik bu açılış için. O da sağ olsun bizi kırmayarak 8 Ocak gibi bir tarihi bize iletti. Ancak daha sonra biliyorsunuz geçen hafta ilimizde bir fırtına, bir doğal afet meydana geldi. Bu fırtınada 122 iki kilometre saati bulan bir rüzgara tekabül eden bir doğal afet denk geldi. Mevcut çatının üstünde bulunan şıngır ve cam yünü olan parçalar ve iç tarafta kenarlar kapatılmadığından dolayı lambalarda ister istemez hasarlar meydana geldi.

MALZEMELER YURT DIŞINDAN GELİYOR

Bizler de buna istinaden geçen hafta Devlet Hava Meydanları`nda Destek Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı, hemşerimiz Murat Başaran’ı ziyarete gittik. Çünkü taşeron firmanın bizden de talebi oldu. Bu malzemelerin yurt dışından geldiğinden dolayı tedarikiyle ilgili sıkıntılar yaşayabileceklerini ilettiler. Bizler de buna istinaden bu hemşehrimizi ziyarete gittik. Tabii basın mensuplarından bazı arkadaşlarımız da ne yazık ki bilip bilmedenada bazı yorumlar yaptı. Bizler en azından bunun açıklığa kavuşması için de bir söylemde bulunmak istedik. Olmayan şeyler olmuş gibi gösterilerek halkımızın en azından fikirleri ve kanaatleri değiştirilsin istemiyoruz. Çünkü biz yalan haberlerden usandık. Gittik bunları görüştük, bakanlığa sunuldu. Bakanlık da sağ olsun bunu kabul etti. Çünkü niye bu bir doğal afet. Bu ne bizim elimizde ne AK Parti`nin elinde ne Tokatlının elinde. İki aylık bir süre içerisinde uzatım istedi buradaki müteahhit firma. Bizler de onu yukarıya ilettik. Onlar da bakana sundular. Sunduktan sonra yani aralığın sonunda bitecek olan olay ocak, şubat, mart ayı içerisinde de yeni sezon başlıyor. Biliyorsunuz havacılık alanında gerçekleşen olaylardır bunlar. Onlar da Mart ayı içerisinde olabileceği ama şöyle de bir durum olacağını özellikle ben istirham ediyorum. Şu anda havaalanında iki yüzün üstünde eleman çalışıyor. Normal şartlarda Aralık’ın sonunda zaten burası bitecek arkadaşlar. Şu anda kule bitti. Öndeki ışıklar yandı. Geçen hafta itibariyle de test uçuşları başladı. Millet bu haberleri yaparken biz test uçuşlarının başladığını gösteren görselleri sosyal medyada paylaştık. Yani bunlar şaka değil. Bunlar gerçek olaylar.

GECİKMESİ BİZİ MUTLU ETMİYOR

Bizler de AK Parti olarak, il başkanı olarak havaalanının gecikmesinden dolayı mutluluk duyacak insanlar değiliz. Olması için hep beraber tüm teşkilat bazında çalışan, doğruları söyleyen insanlarız. Burada çarpıtmadan dolayı insanlar ne yazık ki Tokatlı hemşehrilerimizin aklını bulandırıp bura açılmayacak, burası işte uzayacak. Evet süre uzadı. Ama sebebi de bu. Bu bir doğal afet. Bunu hiç kimse de istemez. Özellikle muhalefet partileri ‘hadi açın’ diyor. Bunu sizden fazla biz istiyoruz zaten. Açılması için şu ana kadar ne emek verdiniz? Ne çaba verdiniz, demezler mi insana? Sadece olumsuzlukları görüp de Tokatlının geleceğiyle oynamanın bir manası var mı? Bizler şu anda AK Parti iktidarları olarak, AK Parti teşkilatları olarak verdiğimiz en büyük çaba Tokat`a nasıl hizmet ederiz. Biz de bu yolda bu ülkede inşallah sonuna kadar tüm teşkilat olarak çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle bunları söylemek istiyorum. İnşallah mart ayı gibi Cumhurbaşkanımızın programının uygun olduğu bir dönem içerisinde açılışımızı yapacağız.  Daha erken olabilir mi? Olma şansı da var ama görünen mart ayı içerisinde hem kış sezonunun da bitmesinden sonra inşallah açılır açılmaz da direkt uçak seferlerini başlayacağı bir döneme denk gelir. İnşallah buradan yurt içi, yurt dışı tüm uçuşlarımız, tüm Tokatlıların tüm Türkiye`nin hizmetine geçecektir diye düşünüyorum. Bu müjdeyi de tüm Tokatlı kardeşlerimizle özellikle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“CHP İL BAŞKANIM HEM SORU SORMUŞ HEM CEVAP VERMİŞ”

Havaalanında görev yapacak elemanların nasıl alınacağına dair bilgi veren Başkan Aldemir, “Buranın eleman alımı ile ilgili de CHP İl Başkanım bir soru sormuş veada soruda da zaten cevabını kendisi vermiş. Burası bir özel şirket arkadaşlar. Taşeron firma. Özel şirketse nasıl eleman alırlar? Özel şirket istediği şekilde eleman almayla mükelleftir. Burası KPSS ile alınmıyor. İŞKUR`dan alınmıyor. Özel şirketin şartları var. Onlara uyan kişiler tarafından buraya gelen insanlar burada iş alınıyor. Bunun zaten cevabını kendisi vermiş. Bizim bir şey söylememize gerek yok” dedi.

“ÜYE SAYIMIZ AZALMIYOR, ARTIYOR”

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol’un Ak Partili üyelerin istifa edip kendi partilerine geçtiği iddiasını da yanıtlayan Aldemir, “Tokat’ta en fazla üyeye sahip olan bir siyasi partiyiz. Yüz yirmi bin civarında üyemiz var şu anda resmi olarak. Tokat`ta dört yüz bin seçmenin üçte birine tekabül eden üyemiz var. Üyelerimiz Tokat bazında her daim desteklerini AK Parti`ye vermiştir. Bundan sonra da vermeye devam edecektir. Bazı siyasi partiler ‘AK Parti`den üyeliğini sildirenler buraya geçiyor, şuraya geçiyor’ diyor. Biz tüm diğer siyasi partilerden, üyeliklerini sildirenlerin, AK Parti`de olduğunu bizler biliyoruz. Halkımız biliyor, her seçim sonucunda da bizler bunu Tokat’ta göstermiş bir teşkilatız. Onun için hiç kimse bundan nemalanmayı düşünmesin. Bizler AK Parti olarak hem Tokat`ın hem de Türkiye`nin lider partisiyiz. Olmaya da devam edeceğiz inşallah. Seçimler yaklaşıyor. Seçimlerde de bizler bunun aynası olarak Tokat`ta gene birinci parti olarak çıkmaya en büyük adayız.” Şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35