USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MİLLETVEKİLİ ZENGİN, BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, Tokat'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi, sorulara yanıt verdi.

MİLLETVEKİLİ ZENGİN, BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU
06-02-2022 14:27
06-02-2022 14:28
Google News

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin Tokat merkezde ilimiz basın mensupları ile buluştu. Ak Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Merkez ilçe Başkanı Ali Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum, Milletvekili Özlem Zengin'le birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundular, sorularına yanıt verdiler.

MUTLULUK İFADELERİ

            AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin basın mensupları ile uzunca bir sürenin ardından bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek konuşmasına başlarken, Tokatlı ve partisi için mutluluk vesilesi olan gelişmeler arasında Tokatlı Mahmut Özer'in Milli Eğitim Bakanı olmasını, Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt'ın TBMM Anayasa Komisyonu ve Karma Komisyon Başkanı olmasını ilk sırada belirtti.

TÜRKİYE'NİN MÜSTAKİL OLMA ÇALIŞMALARI

            Milletvekili Özlem Zengin, Türkiye gündemine dair açıklamalarında Türkiye'nin müstakil olmaya çalıştığı bir döneminde pek çok muhalefetle karşılaştıklarını belirtti ve "bir elimiz direksiyonda ise diğer elimiz sürekli şer odaklarını engellemekte. Bizim asli muhatabımız milletimiz ve niyetini muhatabına en doğru şekilde anlatabildiği için başarılı olan tek parti Ak Parti'dir." dedi.

TOKAT GÜNDEMİ VE YATIRIMLAR

            Milletvekili Özlem Zengin, Tokat gündemine dair açıklamalarında 'nasıl daha iyi yaparız?' düşüncesi ile hareket ettiklerini vurguladı ve "birinci meselemiz Tokat." dedi. Devlet Su İşleri projelerinden, Milli Eğitim yatırımlarından, Spor Tesisleri yatırımlarından, Tokat yeni Havalimanından, Yeşil Sanayi Sitesi yapımından, Tokat'ın tanıtımı, kültür ve turizminden bahsetti.

İNCE FİKİR VE YEMEK FESTİVALİ

            Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in öne çıkardığı hususlar arasında Ülke TV'de yapmakta oldukları 'İnce Fikir' programını Tokat'ta canlı yayınla yapmak vardı. Bir programı Tokat'ın ev sahipliğinde yaparken, Tokat'ın mutfağını, kültürel ve turistik yerlerini bu vesile ile tanıtmak istediklerini anlattı. Bir diğer proje olarak da Mayıs ayı içerisinde oldukça geniş katılımlı YEMEK FESTİVALİ'ni Tokat'ta gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

YEREL BASININ DESTEK TALEBİ

            Açıklamaların akabinde basın mensuplarının soruları oldu. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, kendisini aynı zamanda bir basın mensubu olarak gördükleri Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin'den Anadolu Basınının sorunlarına çare bulunmasında katkısını istedi. Anadolu Basınının başlıca gelir kaynağı olan resmi ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayınlanmasında sütun santim fiyatının halâ güncellenmediğini, geçen senenin bedelinin zamlanmadığını, her şeye zam gelirken bu fiyatın artmadığını, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nun toplanabilmesi için hükümet kanadının üyelerini ataması gerekirken bu atamanın halen yapılamadığını anlattı ve konunun takipçisi olmasını beklediklerini söyledi. Milletvekili Zengin konuyla ilgileneceğini beyan etti.

“PANCAR EKİCİLERİNİN HAKLARINI SAVUNUYORUM”

            Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin'e gazeteci Fatih Kılıç'ın sorduğu bir diğer soru gündemdeki Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne kayyum ataması, genel kurul beklentisi üzerine oldu. Adının da sık sık bu konularda gündeme getirildiği soruya yanıt veren Zengin " Tokat’ta Pancar Üreticileri Birliğimiz var. Bu birlikle ilgili Tarım Bakanlığına 10’dan fazla şikayet dilekçesi gitmiş. Bu şikayetlerin en temel nedeni suiistimal ve yolsuzluk. Bu ille ilgili her problem bizim problemimiz." dedi ve bu hususta şunları söyledi:

            "Tokat’ta Pancar Üreticileri Birliğimiz var. Bu birlikle ilgili Tarım Bakanlığına 10’dan fazla şikayet dilekçesi gitmiş. Bu şikayetlerin en temel nedeni suiistimal ve yolsuzluk. Bu ille ilgili her problem bizim problemimiz. Bir sürü kredi alınmış. Aylık şu anda 7 milyon kredi ödemesi var. Yıllık da 10 milyon liradan fazla zarar ediyor. Binlerce çiftçimizin emeği ile kurulmuş ve amacı çiftçimizin hayatını kolaylaştırmak olan bir birlik gırtlağına kadar borç içinde. Dolayısıyla buraya 2019 yılında Tarım Bakanlığımızın gayretleri ile bir kayyum atandı. Fakat bizim her ay o açık veren krediler ile ilgili borç bulmamız gerekiyor. Böyle bir gelir mi var? Yok. Geliri yok.

            Mahkeme Tarım Bakanlığına bir yazı göndermiş. Bunun üzerine Tarım Reformu Genel Müdürümüz geldi, ziyaret etti bizi. Dedi ki; Bana gelen bir yazı var ve yeniden bir kayyum heyeti bizden isteniyor. Onun üzerine Tarım Bakanlığının tekrar devreye girmesi ile mahkemeden gelen yazı üzerine onların önerdiği isimler olmuş. Şu an biz mahkeme ne karar verecek bilmiyoruz. Biz sadece Bakanlığımız üzerinden, bize gelen talepler üzerinden bu süreci takip ediyoruz. Kaldı ki şunu da ifade etmem lazım; iyi niyetle bir şeyleri sahiplenirken hedef gösterilmeyi çok büyük haksızlık olarak görüyorum. Ortada çok önemli bir değerimiz var, çiftçilere fayda sağlaması gereken bir kurum var, gırtlağına kadar borç içinde, her şeyi atıl, entegre tesis yapılmış çalışmıyor, yerli üretim için fabrika yapılmış çalışmıyor. Tarım Kredi Kooperatifimiz o yerle alakalı siloları kiraladı hatta onları daha sonra değerlendirmek istiyor. Mesela satın almak istiyor. Fakat bunlarla ilgili kararı genel kurula gidilsin ve genel kurulda seçilen insanlar versin istiyoruz. Çünkü orda olması gereken şey demokratik usulle belirlenmiş bir heyetin kendi geleceği ile ilgili karar vermesi. Ama öyle olmuyor maalesef. Biz milletvekillerinin kabahati vatandaşın parası çarçur edilmesin diye uğraşmak mıdır? Bizim ne karımız olabilir buradan? Tam tersine ben ve arkadaşlarım üstümüze yük alıyoruz bunları yaparken. Taa 2014’teki borç rakamı 67 milyon lira. Bu kadar büyük rakamlardan bahsediyoruz. Bu kadar yatırım yapıp, emek harcayıp iş oluşturacaksınız ama sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili gayretiniz olmayacak. Gazeteci arkadaşlardan da Tarım Bakanlığına yapılan şikayetleri takip etmelerini istiyorum. Pancar Kooperatifi ile ilgili mesele benim uykularımı kaçırıyor. Bizim bir tek gayemiz var; O kadar devletimizin, belediyemizin, il genel meclisimizin ve çiftçimizin parasıyla inşa edilen entegre tesisimiz, yem fabrikamız atıl kalmasın, değerlendirilsin ve bunlardan elde edilen gelir de çiftçiye dönsün. Mahkemece yeni heyet atansın, onlar seçime götürsünler, bir an evvel seçim olsun ve seçimin neticesinde de yeni gelen insanlar işlerini yapsın. Her şeyi suiistimal eden bir ekibe güveniyorlar, devlete güvenmeyen bir ekip görüyorum. Nasıl böyle bir şey olabilir? Tokat’ın hangi işi ile ilgili tek bir yanlış yapılmıştır? Hem kendi adıma hem vekil arkadaşlarımın adına soruyorum. Tokat’ın meselelerini takip etmek dışında ne yapmışız? Ne yapmışız da suçlu addediliyoruz?

            Bu borçları kim ödeyecek? Bu kurum her ay 7 milyon lirayı nereden bulacak? Sonuç olarak Tarım Bakanlığı devreye girdi ve mahkemece atanan bir kayyum var, kayyumu ben atamıyorum. Ben hayatım boyunca yaptığım her işin sorumluluğunu alırım. Hayatım boyunca tek kuruş yanlış iş yapmadım. Bu şehirde de bir tek kişinin yanlış yapmasına ben şahsen müsaade etmem."

BAŞKANLARDAN ZENGİN'E TEŞEKKÜR

            Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum da toplantıda birer konuşma yaptılar. Tokat'ın yatırımlarda altın çağını yaşadığını vurguladılar ve Son 3 yılda en çok yatırım alan iller arasında Tokat'ın ilk 5'te olduğunu belirtirlerken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Özlem Zengin'in yatırımların gelmesindeki payından, katkısından bahsettiler, teşekkürlerini dile getirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34