USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN'A MEYDAN OKUYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Tokat'ta gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Arzu edersen prompterını al vallahi de billahi de karşına tek başıma çıkacağım. Sen kim meydan okumak kim? Meydan okuyorsan karşıma çık" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN'A  MEYDAN OKUYORUM
20-10-2022 16:17
20-10-2022 16:18
Google News

 

 

Kılıçdaroğlu, Tokat Merkez-Karasu mevkiinde bulunan esnafları ziyaret ettikten sonra sokakta kurulan platforma çıkarak vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu’na CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz de eşlik etti.

 

“VATANDAŞA DEĞİL, BEŞLİ ÇETELERE VERİYORLAR”

Alkış ve tezahüratlarla açıklamasına başlayan ana muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemediğini söyleyerek, “Sağımızda, solumuzda esnaf kardeşlerim var. Onların kazanması lazım, onların huzur içinde görev yapması, vatandaşıyla ilişki kurması, alışverişini huzur içinde yapması lazım. Ahi Evran geleneğini sürdürmesi lazım. Herkesin kazandığı, ürettiği, alın teri döktüğü bir Türkiye güzel Türkiye'dir. O Türkiye'de ancak huzur olabilir ama esnafa, Türkiye’ye, emekliye vermiyorlar, üst düzeye, beşli çetelere veriyorlar. Bilmiyorlar beşli çetelerden hak etmedikleri paraların tamamını alacağım. Ben esnafın, çiftçinin, emeklinin, tarlada çalışanın, ev kadınının, herkesin ama herkesin alın terine değer veren birisiyim. Beni şöyle tanımlayın; 'Ey Kılıçdaroğlu sen kimin adamısın?' dediğinizde, ben de diyorum ki, işçinin, esnafın, çiftçinin, emeklinin, sanayicinin adamıyım. Ben ezilenlerin adamıyım. Ben beşli çetelere hizmet eden birisi değilim” dedi.

 

“MİLLİYETÇİLİK VATANSEVERLİKTİR”

İktidarın milliyetçilik tanımını kendine göre değiştirdiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Bunlar kendilerine biz milliyetçiyiz diyorlar. Bizim milliyetçilik anlayışımızla, bunlarınki arasında siyahla beyaz arasında fark var. Onlar İdlib'te 33 askerimiz şehit olduğunda o şehitlerin hakkını soramadılar, koşa koşa Putin'in ayağına gittiler. Biz Türkiye'nin itibarını koruruz. Milliyetçilik vatanseverliktir, toprağına sahip çıkmaktır dedim. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdık. Kendi toprağından kaçtılar. Geleceğim. Allah nasip ederse Millet İttifakı olarak geleceğiz. Süleyman Şah Türbesi'ni toprağımıza götüreceğiz.

Hep CHP'yi suçluyorlar. Milliyetçilik vatanseverliktir, bayrağına sahip çıkmak demektir, ordusuna, güvenlik güçlerine sahip çıkmak demektir. Tokat'ta güçlü bir milliyetçilik damarı olduğunu biliyorum. Onun için bunu açıklıyorum. Siz kim milliyetçilik kim?” diye konuştu.

 

“SİYASET CEP DOLDURMA SANATI DEĞİLDİR”

Millet ittifakı olarak seçilmeleri halinde yapacakları icraatları sıralayan Kılıçdaroğlu, “Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde ilk bir hafta içinde esnafın ve çiftçilerin aldıkları kredilerin faizlerini bir hafta içinde sileceğiz. Yeter yahu perişan ettiniz esnafı, çiftçiyi.

Siyaset cep doldurma sanatı değildir. Siyasete girdiğim gün kendi mal varlığımı internet siteme koydum. Ben defalarca sordum 'Sizin mal varlığınız nedir?' diye. Buradan oğlun gönderecek milyon dolarları senin kızında o paraları alacak gökdelen yapacak ve Bay Kemal bunu seyredecek öyle mi? Hayır, yemezler. O paraların tamamını Türkiye'ye getireceğim.

Adaleti getireceğiz. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Devlet sosyal devlet olmak zorundadır. Bunu yapmazsanız devleti büyütemezsiniz. Adaleti sağlayacağım. Liyakati de sağlayacağız. Siz Türk bayrağını temsil etsin diye rüşvet alan adamı nasıl büyükelçi tayin edersiniz” şeklinde konuştu.

 

“PROMPTERINI AL VE KARŞIMA ÇIK”

Bütün demokrasilerde iktidar ve muhalefetin genel başkanlarının beraber televizyon kanallarına çıktıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Şimdi benden kaçıyor, çıkmıyor karşıma. Dün Osmaniye'den meydan okudum şimdi Tokat'tan yeniden Erdoğan'a meydan okuyorum. Yüreğin varsa, cesaretin varsa gelirsin karşıma devletin büyük imkanları elinde istersen tek başına, istersen bakanlarını al, arzu edersen prompterını al vallahi de billahi de tek başıma çıkacağım. Karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Sen kim meydan okumak kim? Meydan okuyorsan karşıma çık” çağrısında bulundu.

 

“KENDİ ÜLKEMİZDE YABANCI ASKER İSTEMİYORUZ”

Hiçbir zaman hiçbir egemen gücün altında eğilmediklerini vurgulayan CHP Genel Başkanı, “Ama onlar 3-5 kuruş para için adaleti sattılar. Kaşıkçı cinayetinin dosyasını götürüp katile teslim ettiler. Suriye tezkeresine ret verdik. 'Bunlar terör örgütüne destek veriyorlar o nedenle hayır dediler' diye. Siz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yabancı asker postallarını istiyor musunuz? İstemiyor musunuz? Biz öyle yaptık. Kendi ülkemizde yabancı asker istemiyoruz dedik o nedenle hayır oyu verdik. Milliyetçiyim diye geziyorlar etrafta. Bir partinin adı da 'Milliyetçi'. Ne milliyetçiliği? Bu ülkede terörle mücadeleyi bizim askerimiz, polisimiz yapıyor. Sen gideceksin yabancı askerleri Türkiye'ye davet edeceksin buna da Bay Kemal 'evet' diyecek öyle mi? Olmaz, o zaman adımız Bay Kemal olmaz” dedi.

 

“AHLAKLI SİYASET İÇİN BİZE KATILIN”

Tokatlılardan oy isteyen Kılıçdaroğlu buradaki açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı;

“Ülkemize, barışı, huzuru getireceğiz. Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaseti bitireceğiz. Siyasetin konusu adamın kimliği mi? Sen bak esnaf, çiftçi kazanıyor mu? Temiz, ahlaklı siyaset istiyorsanız o zaman bize katılın. Bize katılın esnaf, çiftçi, emekli, işçi, sanayici kazansın. Bize katılın beşli çetelerin başına ne gelecek bütün dünya görsün.”

 

  BU ÜLKE İÇİN HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat programı kapsamında Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu. Saat 13.30'da Alin Otel’de gerçekleşen toplantıya yoğun bir katılım vardı.

CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz'ün selamlama konuşması sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geldi.

Basına açık bölümde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu "Tokat'ta bulunmaktan mutluyum. Bu ülkeyi vatan yapan, bu ülkede yaşayan her birimiz bu ülkenin geleceğinden kaygı duyuyoruz. Her birimize sorumluluk düşüyor. Sorumlulukların çözüm adresi elbette sandık olacaktır. Bu sorumlulukları yerine getirdiğimizde sorunlar çözülür." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE OLDU:

Tarihsel derinliği olan Tokat'ta ne sorunlar var? Tokat öncelikle göç veren bir kentimiz. Tokat'ta vatandaşlar iş bulabilmek için büyük kentlere gidiyorlar. Şeker fabrikaları özelleştirildi. Türkiye 34 yıl sonra şeker ithal etmek zorunda kaldı. İşsizlik her yerde olduğu gibi Tokat'ta da var.

*

Bu ülkeyi vatan yapan, bu ülkede yaşayan her birimiz bu ülkenin geleceğinden kaygı duyuyoruz. Her birimize sorumluluk düşüyor. Sorumlulukların çözüm adresi elbette sandık olacaktır.

Tarihsel derinliği olan Tokat'ta ne sorunlar var? Tokat öncelikle göç veren bir kentimiz. Tokat'ta vatandaşlar iş bulabilmek için büyük kentlere gidiyorlar. Şeker fabrikaları özelleştirildi. Türkiye 34 yıl sonra şeker ithal etmek zorunda kaldı. İşsizlik her yerde olduğu gibi Tokat'ta da var.

*

Bu sorunlar var da niye çözülmüyor, hangi gerekçeyle çözülmüyor? Sorunların çözülmesi için siyasi iktidarın sorunları çözmeye karar vermesi lazım. Tokat'ta bürokratlar sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaları yapmışlar mı? Evet yapmışlar. Turizm Envanteri ve Turizm Geliştirme planı yapılmış 1993 yılında. Sayfası bile açılmamış. Bürokrasinin gördüğünü siyaset görmemiş. Yeşilırmak Havzası için plan hazırlanmış 2006'da. Sayfası bile açılmamış.

*

Daha aydınlık, daha rahat bir Türkiye olsun diye mücadele ediyoruz. Toplum kutuplaştırıldı, kavga eder hale geldik. 6 parti kucaklaşabiliyoruz. Bir araya gelebiliyoruz. Çözüm yolları nasıl olabilir diye oturup çalışıyoruz emek veriyoruz.

Eğer sen bana kanunun bana verilmesini öngördüğü parayı vermiyorsan çiftçinin; "Kusura bakma ben sana oy vermiyorum" demesi lazım. "Ben tekrar sana oy vermeye devam edeceğim" dersen kimse kusura bakmasın ağlamaya hakkın yok o zaman. Oy verirken vicdanınızın sesini dinleyin 134 milyar lira alacağınız var.

*

Havza bazlı planlama yapmak lazım. Herkes ne ektiğini bilecek, herkes kaçtan sattığını bilecek. Devletin o fiyatın altına düşerse alım garantisi yapacağını bilmek. Maliyeti bulursunuz, üstüne makul kar, eşittir taban fiyat olur.

Millet İttifakı iktidar olursa çiftçilerin ister Tarım Kredi'den ister bankalardan aldıkları faizleri sileceğiz. Esnafın da ister Esnaf Kooperatifi'nden ister bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. Allah nasip ederse Esnaf Bakanlığı kuracağız.

*

Sorunu çözmek için derdi yaşayanı dinlemeniz lazım. Kırmızı mazot uygulamasını başlatacağız. Çiftçiye ÖTV'siz ve KDV'siz mazot vereceğiz. Yatta Ege'de adaları keyfiniz yerinde, viski bardağıyla geziyorsunuz. ÖTV'siz ve KDV'siz mazot veriyorsunuz. Çiftçiye ÖTV ve KDV ile veriyorsunuz.

Bütün Avrupa, çiftçiye KDV'siz ve ÖTV'siz mazot veriyor. Ama biz yapmıyoruz. Nedeni de şu: "Nasıl olsa çiftçi bana oy veriyor" diyor. Dediklerinde haklılar. Ne kadar çok yük yüklersen, eziyet ettirirsen oyu artıyor.

Ben sizin hakkınızı, alın terinizi savunuyorum. Siz üretmezseniz 85 milyon aç kalır. Neden biz buğdayı, arpayı, canlı hayvanı, eti dışarıdan alıyoruz? Niye onların çiftçilerini zengin ediyoruz? Tarım Bakanı, Venezuela'ya gidiyor, Venezuela'da 'tarım ne kadar güzel' diyor. Eski tarım bakanı Fransa tarımına yaptığı katkıdan dolayı ödül alıyor. Hangi partiden olursa olsun üreten herkesin alın terine değer verilmesi lazım.

*

Türkiye'nin yeniden inşa edilmesi lazım. Bir devlet liyakatle yönetilir. İşi ehline teslim etmemişseniz çürüme başlar. Merkez Bankası'nın başına bir doktoru getiremezsiniz, eczacıyı ameliyathaneye koyamazsınız. Liyakatten uzaklaştığınız zaman devlette çürüme başlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33