USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KAYBEDECEK ZAMAN YOK

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) seçimlerine ikinci kez katılan iş insanı Ahmet Sami Ülkü dün grubu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi. Dedeman Hotel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Ülkü, neden aday olduklarını anlattığı sunumunda “Tokat’ın kaybedecek zamanı yok” söylemini öne çıkardı.

KAYBEDECEK  ZAMAN YOK
05-10-2022 16:30
05-10-2022 16:31
Google News

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) seçimlerine ikinci kez katılan iş insanı Ahmet Sami Ülkü dün grubu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi. Dedeman Hotel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Ülkü, neden aday olduklarını anlattığı sunumunda “Tokat’ın kaybedecek zamanı yok” söylemini öne çıkardı.

 

05 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek TTSO meclis seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanı adayı olduğunu ilan eden A. Sami Ülkü, Tokat’ın, potansiyeli doğrultusunda ihracat yapamadığını söyleyerek, mevcut TTSO Yönetimini de eleştirdi ve üzerlerine düşeni yapmadıklarını kaydetti. Seçilmeleri halinde yapacakları hizmetleri sıralayan Ülkü, yaptığı sunumdaki başlıkların bir vaat olmadığını, aksine çevre illerdeki TSO’lar tarafından halihazırda yapılan hizmetler olduğunu vurguladı. Ülkü, “Kaybedecek zamanımız yok. İhracat rakamları ortada. Üreticimiz kirazını 17-18 liraya satınca mutlu olmaktan öte 2-3 Euro'dan satınca mutlu olmalı. Böylece ihracat rakamlarımızın ve refahın arttığını göreceğiz. İş birliği, güç birliği, ortak akıl platformu oluşturacağız. Departmanlar kuracağız. Üye sayımızı kademeli olarak 2 binlerden 5 binlere çıkarmayı hedefliyoruz. Liyakata oy verilmesini isteyeceğiz. Siyasetle kavga ederek değil, uzlaşarak yol açacağız. Devlet büyükleri her geldiğinde onlara sunacak bir proje dosyamız olacak. İnşallah güzel işlere imza atacağız." dedi.

 

------------------------------------------Üst kısım 1. Sayfa için------------------------------------------------

 

İş insanı A. Sami Ülkü, gerçekleştirdiği sunumda özellikle ihracat rakamlarından alınan payın düşüklüğüne dikkat çekti. Tokat’ın ticaret ve sanayi anlamında gelişmeye çok uygun bir il olduğunu belirten Ülkü, “Maalesef geldiğimiz noktada Türkiye’de ticaret ve sanayi hızla gelişirken, ihracat rakamları oldukça yüksek rakamlara ulaşırken Tokat’ımızın bu anlamda geri kalması bizleri gerçekten derinden üzüyor. Ben ve 24 meclis üyesi adayı arkadaşımız Tokat ticaretinde yapılması gereken çok şey olduğu için aday olduk. Her sektörden temsilciler olarak bu konuda gerçekten çalışmalarımızı yaptık. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nı bir çizgiye getireceğimiz, Tokat Ticaret Sanayi Odası üyelerimizi, iş insanlarımızı değiştirebileceğimize inandığımız için adayız. Türkiye bu yılsonu itibariyle 260 milyar dolar ihracata koşarken Tokat bu rakamın binde 1,5’unu oluşturuyor. Şehre yeterli girdi olmadığı takdirde tabii ki şehrimizdeki bütün herkesin de ekonomik seviyesi bu anlamda geride kaldı. Gayri milli hasıla da Tokat şu anda 4 bin 800 dolar seviyesinde olup Türkiye ortalamasının çok gerisindedir. Türkiye'nin ortalama Gayri milli hasıla rakamın 8 bin 500 dolar seviyesinde olması, Tokat'ın 81 vilayet içerisinde 71’inci sırada olması bizleri derinden üzüyor. Tarih boyunca ticarette çok önemli yerlerde olan Tokat bunları gerçekten hak etmiyor” dedi.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”

Grup olarak belirledikleri kırmızı çizgileri anlatan Ülkü, “En önemli kırmızı çizgimiz şeffaflık ve hesap verebilirlik. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm girdi çıktı ve bilançoları her üyenin önünde olacak. Rutin olan aylık toplantılarımızı canlı yayında bütün üyelerimizin ulaşımına açık olarak yapacağız.

-Ahlaki değerlere, dürüstlüğe, hakkaniyete, eşitliğe çok önem vereceğiz.

-Hizmet odaklı bir yönetim sergilemeye çalışacağız. Tokat Ticaret Ve Sanayi Odasının tüm imkanları üyelerimizin hizmetine sunacağız. Üye odaklı yönetim anlayışıyla her üyeye eşit hizmet vereceğiz.

-TTSO’nun 9 tane komitesi, yaklaşık 2 bin 200 tane üyesi var. Çevre illerimize baktığımızda TSO’ların üye sayıları 7 binler seviyesinde. Bizim 5 bin üyelere ulaşma şansımız var. Üye sayısını bu denli düşük olması, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın gerçekten aktif işler yapmadığı, sadece noter makamı olarak işletildiği hakkında bize doğrudan bir done veriyor. Çünkü iş insanlarıyla sohbet ettiğimizde bize TTSO ne işe yarıyor diye soruyorlar. TSO isterse çok aktiviteler yapabilir.

-Ayrıca TSO’da teknoloji çağı başlatacağız. Bir mobil uygulama gerçekleştireceğiz, bu sayede hizmeti üyelerimizin ayaklarına götüreceğiz.

-Tokat Ticaret Sanayi Odası Ticaret Akademisi'ni kuracağız, üyelerimiz zaman ve mekan sınırı olmaksızın, online eğitimlerden faydalanarak, 7 gün 24 saat kendi seçecekleri zaman diliminde, tercih ettikleri eğitimi alabilecekler. Aynı zamanda eğitimini tamamlayanlara da online sertifikalarını ulaştıracağız.

-Yaklaşık 45 sektör var. Bu 45 sektör de 9 tane komiteye sıkıştırılmış. Örnek veriyorum; basın mensupları, reklamcı arkadaşlarımız, beyaz eşyacı arkadaşlarımız, bilgisayar veyahut ielektronik sektöründeki arkadaşlarımız, tekstil sektöründeki arkadaşlarımız hep beraber bizi bir komiteye almışlar. Ben bu komitenin içinde basın mensubunun derdini ne kadar veririm anlayabilirim ona ben ne vaat edeyim? Bunun için sektörel bazda komite çalışmalarımız muhakkak olacak.

-E ticareti çok önemsiyoruz. Türkiye ortalamasının yine çok gerisindeyiz. Türkiye e ticaret pazarında özellikle pandemiden sonra önemli bir yol aldı. Bu anlamda Tokat’ta 3-5 tane öne çıkan arkadaşımız illaki var fakat bu başarıyı en kötü ihtimalle yüzde 20 ya da 30’unun uygulaması gerektiği kanaatindeyiz. İş insanlarımızın hepsini e-ticarete dahil etmek için mücadele edeceğiz.

-Tokat’ın değerlerini ekonomik değerlere çevirmenin yollarını arayacağız. İhtisas OSB gibi projelerimizin yapılması için çalışacağız. Dilimizin döndüğü kadar anlatacağız ve takip edeceğiz.

-Sağlık kurum ve kuruluşlarında, özel eğitim kurumlarında otellerde ve diğer iş yerlerinde geçerli olacak avantaj kart uygulamasına geçeceğiz. Üyelerimiz buralardan almış olduğu hizmetlerde yapılacak anlaşmalarla indirimli hizmetlerden faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

“BIRAKIN TSO’YA HİZMET EDECEK ADAMLAR GELSİN”

Bahsettiği hizmetlerin kendilerine ilham olunmadığını, Türkiye genelinde bütün TSO’ların bu hizmetleri üyelerine sağladığını vurgulayan Ülkü, “Tokat’ta şanslı mıyız, şanssız mıyız bilmiyorum. Bir üye olarak bu hizmetleri almadığım için şanssızım. Ama seçim konusunda daha önce hiçbir şey yapılmadığı için bizim sağlayacağımız her hizmet +1 olacak.  Pantolon alıyorsun, para veriyorsun ve karşılığında bir şey ediniyorsun. Soruyorum size; Tokat Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri para verip karşılığında ne alıyor? Ama seçim zamanı herkes ortaya çıkıyor. O onun amcası, o onun dayısı, öbürü öbürünün köylüsü… Bir bakıyorsunuz, hop oldu, bitti seçim. ‘Burası rica makamı’ diyorlar. Buraya hizmeti verecek insanlar gelsin. Geçen dönemdeki arkadaşlarımız bize kitapçıkla bir şeyler anlatmaya çalıştılar. Fakat o kitapçıktaki bir proje bile yapılmadı. Nedenini sorsanız cevap hazır; pandemi. Pandemi olmadan Gaziantep 8 buçuk milyar dolar sularında ihracat yaparken pandemiden sonra aynı 13 milyar dolar seviyesine geldi. Krizi fırsata çevirdiler.

Ağlamayana, kendi derdini anlatmayana hiçbir şey yok. Biz siyasilerle kavgayı değil uzlaşmayı, konuşmayı seçeceğiz. Şehre bir devlet adamı geldiğinde o sektör temsilcileriyle birlikte derdimiz anlatabileceğimiz bir altyapı oluşturacak, her zaman sunulmaya hazır projeler hazırlayacağız” dedi.

“TSO’YA BAĞIMSIZ VE DONANIMLI BİR HİZMET BİNASI KAZANDIRACAĞIZ”

Seçildikleri takdirde basın mensupları ile her zaman iletişim halinde olacaklarını, her konuda sorgulanmaya açık olduklarını söyleyen A. Sami Ülkü, “Tabi bu toplantıların gerçekleşmesi için donanımlı ve bağımsız bir hizmet binasına ihtiyaç olacak. Şehrimize ve üyelerimize bağımsız ve donanımlı bir TSO hizmet binası kazandırmak için geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35