USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Güvencemize ve Geleceğimize Sahip Çıkalım

İş Güvencemize ve Geleceğimize Sahip Çıkalım
08-03-2013 10:08
Google News

SES Tokat İl Başkanı Tayyar Özcan, Hükümetin “Kamu Personel Sistemini Değiştireceğiz” diyerek en temel hakları olan iş güvencelerine göz diktiklerini ileri sürerek, “Günün koşullarına uygun memur” adı altında kendisine biat edecek “hükümet memuru” yaratmayı hedefliyor. İş güvencemiz dahil, mevcut haklarımızı elimizden almak isteyen saldırılara karşı mücadeleyi bugünden yükseltmezsek yarın çok geç olacak” uyarısında bulundu.

SES Tokat İl Başkanı Tayyar Özcan, yazılı bir basın açıklamasıyla Kamu Personel Sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. SAYFA 07

 

Başkan Özcan, Kamu Emekçileri 4/b, 4/c, 50/d, taşeron, ücretli, kapsam içi, kapsam dışı gibi onlarca farklı statüde istihdam edilmekte olduğuna dikkat çekerek, “Aynı işi yapanlar arasında maaş, mesai,sosyal yardım,ek ödeme gibi konularda farklar yaratılmıştır. Esnek, performansa bağlı, güvencesiz ve kuralsız çalışma temel istihdam biçimine dönüştürülmek isteniyor” dedi.

            Hükümetin şimdi de “Kamu Personel Sistemini Değiştireceğiz” diyerek en temel hakları olan iş güvencelerine göz diktiğini ifade eden Başkan Özcan, ”Günün koşullarına uygun memur” adı altında kendisine biat edecek “hükümet memuru” yaratmayı hedefliyor. İş güvencemiz dahil, mevcut haklarımızı elimizden almak isteyen saldırılara karşı mücadeleyi bugünden yükseltmezsek yarın çok geç olacak.

            Aldığımız maaşlarla yoksulluk sınırına uzak, açlık sınırına yakın bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Ek ödemeler maaşımıza yansıtılmadığı için emekli olduğumuzda maaşımız yarıya düşüyor. Pazarda, çarşıda karşılaştığımız, elektrik, doğalgaz, su faturamıza yansıyan gerçek enflasyontada. Buna rağmen hesaplamalarında hayatımızda tanımadığımız kaz etini, deve etini kullanan “TÜİK” enflasyonuna” mahkum ediliyoruz.

            Patronlara bonkör, emekçilere cimri hükümetler otomatiğe bağlamış gibi her yıl 3-4 gibi sefaletanlarında artırıyor. Yılın başında aldığımız zamlı maaş artan gelir vergisi dilimleriyle yıltasını bulmadan mum gibi eriyor. Yılın ikinci yarısından itibaren ödediğimiz gelir vergileri nedeniyle gerçekte maaş zammı alamıyoruz.Her fırsatta ekonomik büyüme rakamlarıyla övünen hükümetten, bu büyümeye en çok katkısı olan kamu emekçileri olarak alın terimizin karşılığını istiyoruz.

            Kamu Hizmetleri her geçen gün piyasaya daha fazla açılıyor. Kamu yararı ilkesi rafa kaldırılıyor. Emeğin değil, sermayenin yararı-çıkarı gözetiliyor. Hükümet kamu işletmelerini-işyerlerini ticarethaneye, yurttaşları müşteriye,hizmet sunan kamu emekçilerini satıcıya çevirmek istiyor.

            Erkek egemen zihniyetinin yarattığı kurumlar aracılığıyla, kadınlara hayatın her alanında uygulanan ayrımcılık, baskı ve şiddet, çalışma yaşamında da kadın emekçilerin karşısına çıkıyor. İstihdama girişte kadınların karşı karşıya kaldığı eşitsizlik, istihdamda da çok farklı biçimlerde sürüyor.

            Türkiye’de kamu emekçilerinin sendikal örgütlülüğü önündeki engeller artıyor. Yargıçlar, hakimler, rektörler, dekanlar ve bunların yardımcıları, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalışan sivil memurlar,emniyet mensupları başta olmak üzere on binlerce kamu emekçisinin sendika kurması engelleniyor. Sendikaların anayasası olan tüzüklerine müdahale ediliyor.

            Hükümetin emek aleyhtarı politikalarına sessiz kalmayıp mücadele eden sendikaların üyeleri kınama, uyarı, sürgün, görevden alma cezalarıyla sindirilmek isteniyor. Bunlardan da sonuç alınmadığı zaman sendikal faaliyetleri “suç” olarak gösterilip gözaltına alınıyor, tutuklanıyor.

            4688 sayılı yasada yapılan değişiklik tam bir fiyasko ile sonuçlanmış, kamu emekçilerine adeta örgütlenmeme şartı getirilmiştir. Böyle bir yasayla getirilen toplu sözleşme düzeninin adı ise,”grev yasaklı tek sendika rejimi” düzenidir. İktidarın koltuk değnekliği yapmayı görev bilen konfederasyon ve sendikalar ne derse desin, gerçeklertadadır. Böyle bir düzende tek söz sahibinin kamu işvereni-hükümet olduğunu geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşmede hep birlikte yaşadık.

            Geçtiğimiz toplu sözleşme döneminin tek kaybedeni komik zamanları dayatılan, ek ödemelerden yaralanmayan ve bugün iş güvencesine göz koyulan biz kamu emekçileriyiz. Grev hakkımız yasal teminat altına alınmadığı sürece kaybeden hep biz olacağız. Oysa Anayasanın 90.maddesi, başta İLO sözleşmeleri olmak üzere ülkemizin altında imzasının bulunduğu uluslararası sözleşme ve anlaşmalar grev hakkımızın olduğunu tartışmamız bir şekildetaya koymaktadır.

Bizler, KESK ve bağlı Sendikalar olarak;

Bin parçaya bölünen istihdam biçimlerinin kaldırılması, tüm kamu emekçilerinin 4/a kadrosuna geçirilerek iş güvencesinin teminat altına alınmasını,

Kamu emekçilerine ve emeklilerine insanca bir yaşam sürecek maaş verilmesi, tüm ek ödemelerin maaşımıza yansıtılması, maaşlarımızın vergi diliminden etkilenmemesini sağlayacak düzenlemenin hayata geçirilmesini,

Kamu hizmetlerinin kapsamının daraltılmayarak aksine genişletilmesi, bu ülkenin her vatandaşının sermayenin insafına terk edilmeyen, nitelikli-eşit-parasız kamu hizmeti alma hakkından yararlanmasını,

Başta görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde olmak üzere çalışma yaşamında ayrımcı, engelleyici, baskıcı uygulamalara, mobbing ve şiddete son verilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerimiz üzerindeki baskılara son verilmesini, özgür örgütlenmenin önünün açılmasını, talep ediyoruz. Emeğimize, geleceğimize, iş güvencemize sahip çıkmak için KESK’e bağlı sendikalarımızda örgütlenmeye ve mücadelemizi büyütmeye davet ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33