USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu ToplantısıYapıldı.

İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu ToplantısıYapıldı.
14-05-2020 16:38
Google News

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kentimizde yürütülen çalışmalar ile ilave tedbirlerin görüşüldüğü ‘İl Pandemi Kurulu Toplantısı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’ Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Vali Yardımcısı Yüksel Ünal ile video konferans yöntemi ile Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı P. Albay. Ayhan Ocak,  Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hacı Ahmet Sümbül, AFAD Müdürü Süleyman Yiğit, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, Ticaret İl Müdür Vekili, İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz, Gençlik ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Göç İdaresi Müdürü İdris Şahin, Milli Parklar Şube Müdürü İhsan İkinci, PTT Başmüdürü Muhterem Demir, SYDV İl Müdürü Gültekin Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, SGK İl Müdürü Turgut Pekdemir, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, Ticaret Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Baro Başkanı Melih Yardımcı, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı Eczacılar Odası Başkanı Evren Pirdoğan, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Demir, Tokat Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Şahadet Özden, Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Baş, Zile Devlet Başhekimi Dr. Atilla Bıyık, Tokat Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Müberra Kulu, Niksar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Akyıldırım, Turhal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Tüzün, GOP Üniversite Hastanesi Başhekimi Nihat Uluocak, Diş Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dt. Salih Gönen, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Bahadır Uçar, Serbest Hekim Dr. Ramazan Toker, Serbest Eczacı Hakan Yılmazer katıldı.

 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda rehavete kapılmadan tedbirlere hassasiyetle uyulması vurgulandı. Zorunlu haller hariç dışarı çıkılmaması, maske takılması, hijyen kurallarına riayet edilmesi, kalabalık alanlardan uzak durulması, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon konularına dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları hem sevdiklerinin sağlığı ve hem de toplum sağlığı için kurallara uymadaki hassasiyetlerine devam etmeleri istendi.

 

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Devam Ediyor

 

Bir taraftan Koronavirüsle mücadele ederken bir taraftan da tarımsal ve hayvansal üretimin devam etmesi için “Tarımsal ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu” oluşturulduğunu hatırlatarak tedbirler alındığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarımsal ve hayvansal üretimimiz devam etmesi, sevk ve tedarik zincirinin bozulmaması için bir takvim ve plan dahilinde gerekli takipleri yapıyoruz. Tarımsal üretimde, hayvansal üretimde, tarımsal gıda sanayinde, tarım işçilerinin durumunda sorun olmamalı, olursa da sorunları tarımın tarafları ile birlikte çözeceğiz.” dedi.

 

Maske Dağıtımlarımız Devam Ediyor

 

Yaşanan pandemi sürecinde ilimizde koronovirüs salgınına karşı devam eden tedbirler kapsamında zorunlu haller nedeniyle sokağa maskesiz çıkan vatandaşlarımıza Valiliğimiz koordinesinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz tarafından 11 noktada ve haftada iki gün şehir caddelerinde maske dağıtımlarımızın devam ettiğini hatırlatan Vali Dr. Ozan Balcı “Koronavirüs pandemisi sürecini şu ana kadar kamu kurum ve kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız ile gayet iyi yönettik. Alınan tedbirleri de gevşetmememiz lazım, tedbirlere sıkı sıkıya riayet edilmesi lazım” dedi.

 

Vefa Sosyal Destek Grubu Ekiplerimiz Vatandaşlarımızın Yanındayız

 

Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarını çok iyi gittiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kimsesiz vatandaşlarımız için Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz her zaman  hazır ve nazırlar. Bu vatandaşlarımızın taleplerini yerine getiren ekiplerimiz ayrıca vatandaşlarımızı sürekli takip ediyarayıp soruyorlar. Şu ana kadar 30 bine yakın talep değerlendirildi. Devletimizin milletimizin imkanları güçlü. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. 7 bin gıda 7 bin hijyen kolisini vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ramazan ayı ve tedbirler kapsamında 5 bin koli daha gıda paketi hazırlandı vatandaşlarımıza ve isteyenlere ulaştırılıyor. Mülteci ailelerimize de desteklerimiz devam ediyor. Gerek maddi yardımlar ile gerek gıda yardımları ile vatandaşlarımızın yanında olduk. Bizim asli işlerimiz vatandaşımızın aç açıkta kalmamasıdır.” dedi.

 

Sokak Hayvanları İçin Ekiplerimiz Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

 

Bu süreçte sokak hayvanlarının aç kalmaması ve hastalıklarının tedavi edilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Sokak hayvanları bizlere emanet. Onların beslenme ve tedavisi için bütçe planlaması yaptık. Çalışmaları takip ediyoruz.” dedi.

 

Bütün Kamu Kurum Kuruluşlarımızla Mücadele Ettik

 

Toplantının sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Dr. Ozan Balcı şunları söyledi ;  “Şu anda en önemli mücadeleyi sağlık personellerimiz veriyorlar. Ben başta emeği geçen İl Sağlık müdürümüz olmak üzere, başhekimlerimize, toplum sağlığı hekimlerimize, aile hekimlerimize, onun ötesinde asıl mücadele veren alandaki sağlık personellerimize, idari teknik personellerimize, temizlik işçilerimize kadar emeği geçen bütün sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyor, kendilerine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Burada diğer cephe hattını da görmezden gelemeyiz. Onlarında çok büyük emekleri var pandemi sürecinde. Buda Devlet Teşkilatımızın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün çalışmalarından, Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarına, İl Jandarma Komutanlığının çalışmalarından, AFAD İl müdürlüğünün çalışmalarına, Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarından, Belediyelerimizin çalışmalarına, İl Göç İdaresinin çalışmalarından, Müftülüğümüzün çalışmalarına, Çevre Müdürlüğünün çalışmalarından, İl Özel İdaresinin çalışmalarına, Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarına kadar, devlet teşkilatımız olarak bütün kamu görevlileri de olabildiğince destek verdiler. Ben buradan destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza da canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.

 

Tokatlı Hemşerilerimiz Kurallara Uydular. Süreç Bitene Kadar Tedbirlere Hassasiyetle Uyulmasını Önemsiyoruz.

 

Bizler sonuçta bir bütün olarak bu mücadeleyi gayet güzel verdiğimizi düşünüyorum. Allah hepimize kolaylık versin. Bunun dışında da Tokatlı hemşerilerimiz de kural kaide yasaklara da riayet ettiler. Hemşerilerimize yasaklara uyduklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Şunu ifade etmek istiyorum, koronavirüs süreci sonlanana kadar, mücadele bitinceye kadar, alınan tedbirlere hassasiyetle uyulmasını her zaman söylediğim gibi önemsiyorum. Halk sağlığı çok önemli bir şey. Şu ana kadar süreci gayet güzel yürüttük. Aynı sorumluluk duygusu ile işi ayrıntısı ile önemseyerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Ben hepinize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Bu süreci milli birlik beraberlik içerisinde atlatacağız diyerek.” sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33