USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP`ye yapılan saldırılar sonucu HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş`ın AK Parti`yi suçlamasına sert cevap vererek, “12 yıllık iktidarımızda tek bir AK Parti kadroları şiddete bulaşmadı. Senin kardeşi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP`ye yapılan saldırılar sonucu HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş`ın AK Parti`yi suçlamasına sert cevap vererek, “12 yıllık iktidarımızda tek bir AK Parti kadroları şiddete bulaşmadı. Senin kardeşi
22-05-2015 19:35
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu Sinop`taki mitingin ardından Tokat`ta halka seslendi. Tokat Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan mitingde konuşmasına Tokatlılara müjdeler vererek başlayan Davutoğlu, “Bugün Sabiha Gökçen`den Tokat Havalimanı`na THY Anadolu Jet seferleri başladı. Ulaştırma eski Bakanımız ile görüştük. Tokat`a yeni ve büyük uçakların inebileceği havalimanı yapacağız. Uzun zamandır gözünüz hızlı trende. Turhal üzerinden Anadolu`nun hızlı tren aksına Tokat`ı bağlayacağız. Samsun, Amasya, Tokat eski hattını da rehabilite edeceğiz” diye konuştu.

GENÇLERE UÇAK BİLETİ
 YÜZDE 30 İNDİRİMLİ

Gençlere de müjde veren Davutoğlu, “Biz baş veririz, baş eğmeyiz. Biz 15`lilerin çocuklarıyız. Bir hediyem de gençlere var. 19 Mayıs vesilesiyle gençlerle buluştuğumda onlara `dünyaya açılın` dedim. Özellikle `Orta Asya`ya, Balkanlara gidin` dedim. THY ile görüştük. Bugünde kararı çıkardılar. 12 ile 25 yaş arasındaki gençler, dünyanın neresine giderse gitsin THY uçak biletleri yüzde 30 indirimli olacak. Bunu gençlerimiz Balkanlara gitsinler, Saray Bosna`yı görsünler bizi hissetsinler. Orta Doğuya gitsinler her yerde bizim tarihimizi, bizim kimliğimizi görsünler” açıklamasında bulundu.

``KILIÇDAROĞLU 
HAFIZA ÖZÜRLܔ

Kılıçdaroğlu`nun açıkladığı CHP Vizyon 
Projesi`ne de değinen Başbakan Davutoğlu, “Bugün Kılıçdaroğlu`nun CHP`nin zihniyetinintaya çıktığı gün. Günlerdir `21 Mayıs`ta yüzyılın projesini açıklayacağız` diyor. Biz de `yüzyılı bilmez, projeden hiç haberleri yoktur. Acaba ne açıklayacaklar` diye bekliyorduk. `Merkez ülke` diye açıkladılar. Biz merkez ülkeyi kurmuşuz haberleri yok. Kılıçdaroğlu okumuyor, hafıza özürlü. Kılıçdaroğlu sen uyuyorsun. Bu tarih özürlü, okuma özürlüye buradan bir cevap verelim mi? Türkiye`yi Afrika`nın Asya`nın merkez ülkesini kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar. İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak. Bu dörtlü çeteye ders vermeye hazır mıyız? Bu dörtlü çete biri CHP, biri MHP, biri HDP diğeri de paralel çete. `İpek Yolu`nu canlandıracağım` diyor. Haberi yok biz Pekin ile Londra`yı buluşturduk. Onlar konuşur AK Parti yapar” şeklinde konuştu.
``BİZİMLE YARIŞACAK OLAN MERTÇE YARIŞSIN``
Adana ve Mersin`de HDP binalarına yapılan saldırılarla ilgili de konuşan Başbakan Davutoğlu, “3 gün önce Adana ve Mersin`de HDP binalarına saldırı oldu. Sanki uzaktan kumanda ile bir anda HDP Eş Başkanı hani `Taksim bizim kutsal mekanımızdır` diyen var ya. Hemen döndü suçladı, `bu saldırıların arkasında AK Parti var` dedi. `Bu saldırıların arkasında Erdoğan ve Davutoğlu var` dedi. MHP`ye pas attı. Bunlar perde gerisinde işbirliği yapıyor. CHP geri kalır mı? Bu yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu var ya, Kağıthane diye Kağıttepeye giden, kendine oy bile veremeyen Kılıçdaroğlu 2 saat içinde suçluyu buldu. `Suçlu AK Parti` dedi. Bugün İçişleri Bakanımız açıkladı. Saldırgan tespit edildi, yakalanacak. HDP Eş Başkanı`na sesleniyorum, 12 yıllık iktidarımızda bir tek ak parti kadroları şiddete bulaşmayız. Şimdi senin kardeşin nerede? Bu tür iftiralarla seçim sürecine kimse gölge düşürmeye kalkmasın. Bizimle yarışacak olan mertçe yarışsın” ifadelerini kullandı. 
“Cumhurbaşkanımız yola çıktığında, 2001 Ağustos`unda AK Parti kurulduğunda Türkiye tam bir kaos ülkesiydi, tam bir zaaf içinde hasta bir ülkeydi” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: 
“Türkiye IMF`den borç istemek durumundaydı. IMF`ye bütün borçları ödeyip, Türkiye`yi tekrar izzetli ve kudretli kuran kim. Her türlü tuzağı kurdular bize. Kurucu Genel Başkanımızı önce yasaklı kıldılar. Bizi durdurabilirler mi? Sonra 2004`te darbe söylentileri, Danıştay saldırısı, arkasından e-muhtıra oldu. Zannettiler ki bırakıp gideceğiz. Şapkayı alıp gideceğimizi zannettiler. Sert kayaya çarptılar. Şimdi biri çıkmış Türkiye`yi merkez ülke yapacak. Sen Türkiye`den ne anlarsın, merkez ülkeden ne anlarsın. Biz ona öğreteceğiz ama vaktimiz yok. Şimdi biz ona bir öğrenci göndereceğiz staj verecek. Türkiye`de dünyada bilinir kim kıldı. Araklama fikirlerle proje üretilmez. Bizim davamız al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaktır. Ya AK Parti ile istikrar, demokrasi ve büyüme devam edecek ya da bunların istediği gibi eski Türkiye olacak. Aldığımız emanet ile duble yolları otoyollara dönüştüreceğiz.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33