USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN EROĞLU, YAVŞAN CEM EVİNE MİSAFİR OLDU

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Yavşan Cem Evi’nin daveti üzerine Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ile birlikte Turhal Yavşan Cem Evi’ni ziyaret etti.

BAŞKAN EROĞLU, YAVŞAN  CEM EVİNE MİSAFİR OLDU
01-11-2022 16:00
01-11-2022 16:01
Google News

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Yavşan Cem Evi’nin daveti üzerine Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ile birlikte Turhal Yavşan Cem Evi’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, samimi bir havada geçen ziyarette cem evi üyelerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İçeri girdiğim andan itibaren insanın güzel hasletleri ile demini almış insanları, beyefendi insanları gördüm. Konuştuğumuz zaman kalbi, yüreği açık olarak dinleyen, güzelliklere gark olmuş insanlar gördüm. Bu sözleri sadece bir övgü sözü söylemiş olmak için söylemiyorum. Benim bulunduğum noktada siz olsanız ve kendinize bir baksanız siz de aynı güzel duyguları hissederdiniz. Burada şu anda bulunmaktan çok mutlu olduğumu ve huzur duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

 

CUMHURİYETİMİZ, MİLLETİMİZ BU TOPRAKLARDA KIYAMETE KADAR PAYİDAR OLSUN

Başkan Eroğlu, birlik beraberlik duygularına vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepimiz Rabbimizin kullarıyız. Bu memlekette bu güzel topraklarda, bu güzel yurtta doğmuş olmanın şansını yaşıyoruz. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü kutladık. Ülkemiz, cumhuriyetimiz, milletimizin bu güzel topraklarda nice yüzyıllara kavuşmasını, kıyamete kadar payidar olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

 

HEPİMİZ GÜZEL BİR HALININ MOTİFLERİ GİBİYİZ

Belediye Başkanı Eroğlu atalarımızın bu topraklarda yüzyıllardır pek çok cendereyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel olanın başı beladan kurtulmaz derler ya; o yüzden bu aziz topraklar pek çok mücadeleler vermişiz. Tokat şehrimiz de bu güzel vatan içerisinde birçok güzelliğin membaıdır. Arşivlerde adı ‘Darunnasır’ yani yardım edenler diyarı olarak da geçer. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde ifade ettiği garip dostu bir şehirdir. Hacı Bektaşi Veli’nin ifadesi ile de bu toprak bir alimler, fazıllar yurdudur. Tokat, yardımsever insanların yaşadığı zor durumda kalan insanları karşılayan onlara kucak açan bir şehirdir. Bu sebeple çok farklı bakış açıları ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehirdir. Her farklı bakış açısını, görüşü, kültürü Tokat’ımızın bir motifi olarak görüyoruz. Güzel bir halının motifleri gibi. Bu motifler bir araya gelerek o güzel desenlerle bezenmiş güzel Tokat’ı oluşturuyor.”

 

HİZMET GETİRİRKEN AYRIM YAPMAMAK ŞİARIMIZDIR

Eroğlu ülkemizde yaşayan farklı kültürlerin bir mozaiği oluşturduğunu ifade ederek birlik beraberlik duygusuna dikkat ettiklerini, halka hizmet götürürken ayrım yapmadıklarını dile getirirken şunları söyledi: “Ülkemiz de aynen Tokat’ımız gibi farklı desenlerle güzelliği oluşan bir ülke. Biz ortak değerlerle birbirine sıkı sıkıya bağlı bir milletiz. Rabbimiz bir, peygamberimiz birdir. Hazreti Ali Efendimiz, Hazreti Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz, Hacı Bektaşi Veli’den tutun Yunus Emre’ye, Pir Sultan Abdal’a, Hubyar’a kadar hepsi bizim ortak değerlerimiz, büyüklerimizdir. Bayrağımız birdir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bayrağımızdaki hilalimiz; bağımsızlığın sembolüdür ki, ortak değerimizdir. Tarih boyunca milletimiz hiçbir kuvvetin egemenliği altına girmemiştir. Hep bağımsız olmuştur.  Bayrağımızdaki yıldızımız da bu ülkenin insanlarıdır, hepimiziz. Bir ayrılık görmüyoruz. Ben Ak Partili bir belediye başkanıyım fakat milletimize hizmet götürürken partisine bakmaksızın herhangi bir ayrım yapmadan hizmeti götürmeye gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız da bu bakış açısıyla milletimiz üzerinde bir ayrım yapmadan bu hizmetleri götürme noktasında örnek aldığımız büyüğümüzdür. Cem Evlerinin statülerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılmış ve kaynaklar aktarılmıştır. Bizler de yerel yönetimler olarak bu noktada elimizden geleni şimdiye kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bizleri burada güzel gönüllerinizle misafir ettiniz, sizlerle burada bu güzel sohbetleri yapmamıza vesile oldunuz. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür eder, kapımızın sizlere daima açık olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35