USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Eroğlu basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu

Başkan Eroğlu basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu
11-01-2022 16:05
Google News

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentteki basın mensuplarını Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde ağırlayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “12 yıldır bu şehirde görev yapan bir kardeşiniz olarak hiç birinizden incinmedik. Asla memnuniyetsizlik duymadık. Bize yol gösteren insanları gördük. Bizlere sağladığınız her türlü katkıdan ötürü siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak için kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tokat Hürsöz Gazetemizi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü, Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Kaymak, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ve başyazarımız Hayrettin Koyuncu katıldı. Başkan Eroğlu programda yaptığı açılış konuşmasında şehirdeki basın çalışanlarından dolayı kendini şanslı addettiğini vurgulayarak, “10 Ocak Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Allah nice nice böyle güzel günlere kavuştursun. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı bir araya gelememiştik. Sizlerle bir ayara gelmeyi çok özlediğimizi hissettik. İyi ki varsınız. Bizler bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Kimimiz esnaf, kimimiz memur, kimimiz işçi, kimimiz yönetici, kimimiz de gazeteci. Bir gökkuşağı gibi bu şehrin birer rengiyiz. Sizler de şehrimize objektif bir şekilde artıları eksikleri kamuya oluşturan insanlarsınız. Sorumluluğu çok yüksek bir görev icra ediyorsunuz. İşiniz zor, yükünüz ağır. Her zaman şanslı bir belediye başkanı olduğumu söylüyorum çünkü çok değerli bir basın grubuna sahibiz. İşinde gücünde olan, doğru olanı yapmaya çalışan, biz yöneticilere yön veren, ışık tutan insanlarla bu şehirde yaşamaktan dolayı kendimi şanslı addediyorum. 12 yıldır bu şehirde görev yapan bir kardeşiniz olarak hiç birinizden incinmedik. Asla memnuniyetsizlik duymadık. Bize yol gösteren insanları gördük. Bizlere sağladığınız her türlü katkıdan ötürü siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

8 YILLIK HİZMETLERİ ANLATTI

Başkan Eroğlu, Gazeteciler Günü vesilesiyle bir araya gelinen toplantıda 8 yıllık belediye hizmetlerinden, gerçekleşen, proje halinde olan ve projesi hazırlanan hizmetler ile ilgili de bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Eroğlu’nun sunumu ve konu başlıkları özetle şöyle oldu;

“VATANDAŞIMIZIN FİKRİNE MUHALEFET EDEN BİR İŞE KALKIŞMIYORUZ

Ben şehrimi evim gibi görüyorum. Evime nasıl bakıyorsam şehrime de öyle bakıyorum. Şehrimizi günü birlik politikalarla yönetmemeye gayret ediyoruz. Perspektifi yüksek ve ileriye yönelik bir anlayışla belediyeciliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bunları yaparken de vatandaşımızın sesine kulak kesiliyoruz. Vatandaşımızın fikrine muhalefet eden bir işe kalkışmıyoruz. İmkanlarımızı zorlayarak hizmet ediyoruz. Her gün büyük bir ivmeyle şehrimizi nakış nakış dokumaya gayret ediyoruz. Şehrimizle ilgili birçok şeyi yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle son iki yıllık çalışmalarımızı aktarmak istiyorum.

71 PROJEDEN 35’İ TAMAMLANDI

Tokat Belediyemizde 926 personelimizle hizmet üretiyoruz. 8 yıllık süreçte yüz yeni personel belediye bünyemize katıldı. Geçtiğimiz dönem 60 proje sözümüz vardı bunun 58’ini gerçekleştirmiştik. Bu dönem ise 10 başlıkta 71 proje sözümüz vardı. Şuan itibariyle bu projelerin 35 tanesini tamamladık. 14 projemiz devam ediyor, 14 projemiz ise proje aşamasında. Yakın zamanda onların da adımlarını atmış olacağız. Tamamlanmış projelerimizden önemli gördüğüm bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.

YÜZDE YÜZ KAPASİTEYE ULAŞIRSA 20 BİN KONUTUN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAYACAK

Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapmıştık. Atık sulardan kalan çamurların değerlendirilmek suretiyle 6 megawatt elektrik üretecek, günlük 100 ton yakma kapasitesi olan ve tam kapasite ile çalıştığında 20 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak olan bir proje. Şuanda yüzde 30’larda çalışıyor. Kısa süre içerisinde yüzde yüze ulaşacak. Yap-işlet-devret modeli ile ihale etmek suretiyle yaptık ve belediyemizden bir kuruş dahi para çıkmadı. Her ay cirodan pay almak suretiyle de buradan gelir elde ediyoruz. Aynı zamanda günlük 25 ton çıkan çamuru yakarak bertaraf etmiş oluyoruz.

TARİHİ VE KÜLTÜREL KENT MEYDANI ÇALIŞMALARININ ÇOĞU GİTTİ, AZI KALDI

Sulusokak’ta 2021 yılının başında bir meydan oluşturduk ve hizmete açtık. Ama bizim hayalimiz çok daha farklı. Taşhan’dan başlayarak Sulusokak’a kadar olan kısmın sokak sağlıklaştırmasını yapmak. Kuyumcular Çarşısının girişindeki 5-6 bina hariç hepsini bitirdik. Bu güzergahta Sulusokak’a çıkan ve restorasyon gereken yerlerin restorasyonunu ve sokak sağlıklaştırmasını yapmak. Eskiden aşevi olarak kullanılan Suluhanı İl Özel İdaremiz restore ediyor. Orası da bittiği zaman şehre kazandırılacak bir alan olacak. Yağıbasan Medresesi’ni de yüzde 98 olarak tamamladık. Türk-İslam Tarihi Bilim Müzesi yapıyoruz. 14 oda var içerisinde ve eski ilimler hangi aletlerle icra ediliyormuş onları gösteriyor. Deveciler Hanı özel bir firma tarafından butik otel haline getiriliyor. Takyeciler Camiinin karşısındaki 8 tane binanın kamulaştırmasını yaptık. Sultan Hamamı Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Böylece hayal ettiğimiz tarihi ve kültürel kent meydanı bitmiş olacak.

ŞEHİR PARKI ÇALIŞMALARI ŞUBAT SONU TAMAMLANIYOR

Yürüyüş yollarıyla, amfi tiyatrosuyla, oturma alanlarıyla, çocuk oyunu alanlarıyla şehrin tam da göbeğinde güzel bir şehir parkını kazandırmış olacağız. 22 bin metrekare bir alan. Çalışmalar Şubat sonu tamamlanacak”

SIK DİŞİNİ HELASI, YÜZME HAVUZLARI VE DAHA FALZASI

Gençlik ve SpBakanlığı ile birlikte 2 tane kapalı yüzme havuzları yaptıklarını söyleyen Başkan Eroğlu çalışmaların tamamlandığını, Bakanlık ile protokolünü yapmak üzere olduklarını, Ocak ayı içerisinde havuzları açacaklarını duyurdu. Kapalı Spsalonları, açılışa hazır hale gelen Yağıbasan Medresesi, restore edilerek Temizlik ve Altyapı Müzesine dönüştürülen ve teşhir ürünleri getirilen 1 ay içerisinde de açılması planlanan eski adı Sık Dişini Helası olan müze, tamamlandığında 7 sokak sağlıklaştırma çalışması yapılmış olacak olan sokak sağlıklaştırma çalışmaları, 2021 yılında kamulaştırılarak Tokat Belediyesi’ne kazandırılan Tokat Belediyesi Ercins Katlı Otoparkı ve ücretsiz düğün salonu,  şehrin farklı noktalarında yapılan 8 adet halı saha ve yeni yapılacak 5 ayrı spkompleksi gibi birçok çalışmadan bahsetti. Başkan Eroğlu Behzat Caddesi sokak sağlıklaştırma çalışmasının başladığını Yüksek Kahve’den itibaren çalışmanın sürdüğünü belirtti.

İÇME SUYU MALİYETİNİN ALTINDA SATILIYOR

Tokat’ın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan DARTAŞ İçme suyu barajı çalışmasından da bahseden Başkan Eroğlu 2021 yılında yer teslimi yapılan projenin hayata geçmeye başladığını Baraj, arıtma ve 14 kilometrelik izolasyon olmak üzere 3 aşamalı projenin en geç 2023 yılı Haziran ayında tamamlanarak 2024 yılından itibaren Tokat halkının doğal, arıtılmış kaynak suyu içeceğini söyledi.  DSİ Genel Müdürlüğünün yaptığı barajın bittikten sonra Tokat Belediyesi’ne teslim edileceğini ve bedelinin 25 yıl boyunca belediye tarafından ödenerek belediyenin mülkiyetine geçeceğini de vurguladı. Tokat’ta suyu 14 farklı noktadan pompayla çıkarttıklarını, özellikle elektrik anlamında ciddi masraflarının olduğunu, her ay 1 milyon civarında sadece suya elektrik parası ödediklerini söyleyen Başkan Eroğlu, baraj sayesinde elektrikten yaklaşık yüzde 60anında tasarruf edeceklerini vurguladı. Eroğlu, “Şuanda suyun metreküp fiyatını 3,66 krş’tan satıyoruz. Ve bize olan maliyeti 5 TL civarında. Bunun da bilinmesini istiyorum. Yani biz şuan suyu aslında zararına satıyoruz.  Bunu dengelemek lazım ama dengelemek için ciddi bir zam gerekecek. Biz bu zammı yapmayıp kendimiz sübvanse ediyoruz. O da şehrimizin insanı için helali hoş olsun” diye konuştu. 

KANAL TOKAT’TA UZUNLUK HEDEFİ 7 BİN METRE

Geçtiğimiz dönemin en önemli projelerinden birinin Kanal Tokat olduğunu hatırlatan Başkan Eroğlu Kanal Tokat 2 ile projeyi genişlettiklerini söyledi. Başkan Eroğlu Kanal Tokat’ı Toki’den sebze haline kadar olan 7 km’lik mesafeye yaymak istediklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın Kasım ayı sonunda Tokat’a gelerek temelini attığı Engelsiz Yaşam Merkezi projesine 12 buçuk milyon lira destek verdiklerini, projenin 4’te birinin Tokat Belediyesi tarafından sağlanacağını hatırlattı.  2 buçuk milyon lira peyzaj desteği ile bu katkının 15 milyon lirayı bulacağını söyledi.

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi projesi Bilim Merkezi gibi önemli projelere de değinen Başkan Eroğlu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in desteğiyle Tokat Belediyesi eski şantiye binası alanında Bilim Merkezi’ni TÜBİTAK onaylı olarak hayata geçireceklerini, böylece TÜBİTAK onaylı sayılı bilim merkezlerinden birinin Tokat’ta olacağını söyledi. Projenin bu ay ihaleye çıkacağı öğrenildi.

SULUSOKAK’TAN KALE’YE YOL YAPILACAK

Tokat Kalesi restorasyonu tekrar başlarken surlarda yenileme ve güçlendirme çalışmaları da devam ediyor. Başkan Eroğlu kalede restorasyonun sürdüğünü ve Anıtlar Kurulu ile görüşmeler yaptıklarını, böylece Drakula’nın kaldığı zindanda canlandırma yapılması, seyir terası ve bazı surların yeniden yapılarak Tokat Kalesi’ni daha ihtişamlı bir hale getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Başkan Eroğlu, “Şuanda 10 milyonluk bir ihaleye çıkıldı.  Şuan bu çalışma 3 aydan fazla bir zamandır devam ediyor.  Önümüzdeki birkaç yıl daha devam edecek ve inşallah bittiğinde Tokat turizmine kazandırılan önemli yerlerden biri olacak. Başka bir önemli husus ise Sulusokak’tan kaleye bir giriş koymak. Çünkü Kalenin girişinden insanları kaleye götürmeye çalıştığınızda birçok kişi gitmez. Ulucami üzerinden Kale’ye bir giriş yapmamız lazım.“ dedi.

KALEDİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BÜYÜK BİR PROJE

Kaledibi Kentsel Dönüşümde çok mesafe kat edildiğini, büyük bir proje olduğunu ve toplam 539 parsel, 411 yapı ve yaklaşık 850 hane ile 3 bine yakın insanı ilgilendiren dönüşüm projesinin 01. 08.2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Afet Riskli Alan ilan edilen bölgede uygulanması çalışmalarının sürdüğünü anlattı.  Eroğlu, “Biz bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütüyoruz. Ve geldiğimiz noktada çevre yolunun hemen üzerinde köprüye kadar olan alanda 470 dönüm alanı imara açtık. Ve yaklaşık 80 dönümü devlete ait arazi. 10 dönümü belediyeye, 70 dönümü hazineye ait. Buradaki vatandaşlarla da konuşuyoruz. Halit sokağın başlangıcından itibaren o arka taraftaki insanlarımızın çoğu bizim burada yapacağımız binalara gelmeyi kabul ediyor.  Ve bizeada yaklaşık 300 dönüme yakın yer kalır. Bu 300 dönümün de 100 dönüm civarında belediyeye, hazineye ait arsalarlaayı oluşturup o 100 dönümlük kısımda binaları yaparak insanlarıaya taşıyarak bu dönüşümü yapmayı düşünüyoruz. Bölgede şuan Tarım Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili tüm süreçler bitti planlamaya başladık.  Bir ay önce buranın imar planı ihaleye çıktık. Planlama yapıyor. Şubat sonuna kadar planlama sonrası vatandaşlarla konuşarak bu yıl bir çalışma başlatacağız. Burayla ilgili nakit anlamında Bakanlığımız tarafından eski doğum evinin arsası sadece bu iş için kullanılmak üzere belediyemize devredildi. Şuan tapusu belediyemize geçti. Ve sadece bu amaçla kullanılacağız. Orayla ilgili imar çalışmamızı bitirdik. Oralardan ihale ve satışlarla elde edeceğimiz paralarla buradaki binaları yaparak vatandaşlardan da tabi ki katkılar alarak buradaki dönüşümü hadi deyip bu yıl inşallah başlatıyoruz. Bayındırlık Lojmanları üzerinde 6 dönümlük bir arsa var. Buraya da 70 tane daire sığıyor. Özellikle Melik Ahmet Gazi Okulunun üzerindeki binaları da buraya taşımak suretiyle burada bir çalışma yapıyoruz.  Bu arada belki daire istemeyecek, para isteyecekler olacak onlarla ilgili de kamulaştırma derken önümüzdeki 5 yıl sürecek bir çalışma ve biz bu yıl içerisinde bunun adımlarını inşallah atmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Millet Bahçesi’nin bu yılın 9. ayı gibi bitmiş olacağını, Belediye Hizmet Binası projesinin biterek Bakanlıktan izin alma sürecine gelindiğini söyleyen Başkan Eroğlu, 300 bin metrekare alanda yapılacak Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği projesinin bittiğini, yakında bunla ilgili de adım atılacağını duyurdu.

“KIZ MESLEK LİSESİ DEPREME DAYANAKLI DEĞİL”

Kız Meslek Lisesinin de içinde bulunduğu Saat Kulesi Meydanı projesinde hiçbir ağaca dokunulmayacağını anlatan Başkan Eroğlu kız meslek lisesi binasının ise depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılacağına dair Milli Eğitim’den aldığı bilgiyi paylaşarak, “Buranın da tapusu belediyemize geçti bundan 1 ay önce. Biz buranın karşılığında 14 dönüm bir yer verdik okul yapılması için. Şuanda burada eğitim gören öğrenciler var. Burası depreme dayanıksızmış. Burayla ilgili süreci önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Böylece hep birlikte konuşarak burayı ne yapacağımıza dair bir adım atacağız” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ MEYDANI İÇİN UZLAŞI BEKLENİYOR

Yüksek Kahve’nin bulunduğu yaklaşık 8 dükkanı da içine alan Demokrasi Meydanı ile ilgili ise 4 binanın kamulaştırmasının bittiğini, kalan 4 bina ile uzlaşılamadığını ve mahkeme sürecini başlatacaklarını söyleyen Başkan Eroğlu, bittiğinde 200 metrekare alantaya çıkacağını otoparkla birlikte bir meydan oluşacağını belirtti.

KOYUNCU, “İYİ OLAN HER ŞEYİN YANINDAYIZ”

Gazetemiz Başyazarı Hayrettin Koyuncu Belediye Başkanı Eroğlu’na düzenlenen programdan ötürü teşekkür ederek, “Sayın Başkanımız duyarlılık göstererek bizim günümüzü kutladı ve bizi mutlu ettiler. İyi olan güzel olan her şey mutlaka seviliyor. Sevgili başkanımız Tokat’la ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştı. İyi olan her şeyin yanındayız, kötüsünü zaten görmedik. Bundan sonraki hizmetlerinde de başarılar dileyerek kendilerine teşekkür ediyorum. Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, kalışınız güle güle olsun” dedi.

Programın sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
D
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33