USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO)`nın işbirliğiyle Atlas Fuarcılık tarafındanganize edilen Tokat 2. Tarım Fuarı 26-29 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenecek.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO)`nın işbirliğiyle Atlas Fuarcılık tarafındanganize edilen Tokat 2. Tarım Fuarı 26-29 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenecek.
27-08-2013 10:16
Google News

Tokat 2. Tarım Fuarı 26-29 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenecek.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO)`nın işbirliğiyle Atlas Fuarcılık tarafındanganize edilen Tokat 2. Tarım Fuarı 26-29 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenecek. Bundan önceki dönemde düzenlenen Tokat Tarım Fuarı`na 250 firma ve firma temsilciliğinin katılımının sağlandığı ve ülke çapında 45 ilden gelen yaklaşık 70.000 ziyaretçinin şehre getirildiğini hatırlatan Atlas Fuarcılık Firma Yetkilisi Fevzi Atasagun, bu yılki hedeflerinin 400 katılımcı firma ve 150.000 ziyaretçi olduğunu vurguladı.

Atasagun ``Yaptığımız çalışmalardaki öncelikli hedefimiz Tokat`ı tarımsal anlamda bir fuar merkezi haline getirmek. Bizler Atlas Fuarcılık olarak Tokat`taki bu fuarımızı çok çok ileriki yıllarda bile ayakta tutma gayretindeyiz. Birçok şehirde dokuzuncu onuncu fuarlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu şehri de böyle bir cazibe merkezi haline getirme gayretimiz, bugün burada bizleri yalnız bırakmayan paydaşlarımızın da destekleriyle inşallah olacaktır.

Bizim fuarlarımızın amacı tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan kişileri direkt olarak alıcılarıyla buluşturmaktır. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makina ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim makinaları, modern sulama alet makina ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ve ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım satım imkanı oluşacaktır. Tokat`ta buganizasyonun yapılmasında önemli derecede desteklerini aldığımız ve başta Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat olmak üzere bugün burada bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum`` dedi.

Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat  bölgede olmazsa olmaz sektörlerin başında tarım ve hayvancılığın geldiğini söyleyerek, bu sektörü ilgilendiren her türlü çalışmayı destekleme çabasında olduklarını ifade etti. Başkan Arat, ``2011 yılında Atlas Fuarcılık ile birlikte Tokat`ta yapmış olduğumuz ilk fuarda, şehrimiz, çiftçimiz, tarıma dayalı sanayi ile uğraşan işletmelerimiz ve bunlara ulaşmaya çalışan talep edicileri gördük. Bunları görünce bu tür bir çalışmanın Tokat için ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu da gözlemlemiş olduk. Çiftçimizin, köylümüzün kendisini daha fazla yenilemesi, son teknolojiye ayak uydurup, maliyetleri en aza indirgeyip katma değeri yüksek olan ürünleri üretme anlamında bu fuar hem onlar için hem de bölgemiz için çok önemli. Fuar Yetkilisi Arkadaşımız Fevzi Atasagun`un da belirttiği gibi bu fuarı burada geleneksel haline getirerek, bu fuara önümüzdeki dönemlerde de destek vereceğimizi sizlerin huzurunda taahhüt ediyorum. Yine ayrıca tüm diğer sivil toplum örgütlerimizden de bu fuar için destek beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Hayırlı olsun diyor, saygılar sunuyorum`` dedi.

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen ise açıklamasında, 2011 yılında yapılan fuarda şahsen gözlemlediği çok güzel bir şey olduğuna yaparak, Tokat`ın özellikle çevre illere nazaran tarım ve hayvancılıkta çok daha başarılı bir noktada olduğunun altını çizdi. Başkan Dökülen,  ``Bir önceki dönemde elde ettiği başarıdan ötürü Atlas Fuarcılık`ın yetkilisine teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden bir ricam olacak. Sonraki dönemlerde yapılacak fuarlarda, azımsanmayacak ölçüde hayvancılıkla uğraştığımız için hayvancılığın da eklenmesini istiyorum. Başarılar diliyorum. Hayırlı olsun`` dedi.

Tokat Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Gürsel Somuncu,  Tokat`ın sebze ve meyve üretiminde Türkiye`de ilk 5 il arasında olduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı. Başkan Somuncu; yine hayvancılık konusunda da, Tokat`ın ülkenin ilk 10 ili arasında olduğunu söyleyerek, ``Böylesine potansiyeli olan bir ilde, muhakkak ki bir Tarım Fuarı yapılmalıdır. Bunun ilimiz için büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Biz bölge olarak bilindiği üzere açık saha üretimi yapıyoruz. Her geçen gün de bu sistemle yapılan üretim zorlaşıyor. İster istemez örtü altına geçme zorunluluğu doğacak gibi duruyor. İşte bu örtü altı firmalarının ve diğer alet ve ekipmanların Tokat`a gelmesinin iyi olacağı kanaatindeyim. Üreticilerimiz bu konulara çok ilgili ve alakalılar. Verilen devlet destekleriyle birlikte üretimde kullanılabilecek her türlü zirai aleti alabilme konusunda üreticilerimizin imkanları var. Bunun en rantabl olanını almakta fayda var ve en rantabl olanının da rekabettamıyla alınabilmesi için de bu tür fuarlara ihtiyaç var. Ben birinci fuarı çok yakından takip etmiştim. İnanın Ankara`daki tarım fuarından çok daha kalabalıktı burası. Ben bile hayretler içerisinde kalmıştım. Demek ki bizim doğumuzdaki vilayetler de bizi takip ediyorlar. Demek ki bizde Orta Karadeniz`de Antalya`dan sonra bu bölgenin meyve ve sebze ambarı konumundayız. Ürettiğimiz ürünleri 69 vilayete gönderiyoruz. Ben de yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyorum`` dedi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkan Vekili olarak son konuşmayı yapan Bakkallar Odası Başkanı İhsan Tunç  iseganizasyonun gerçekleşmesi için çaba sarf eden firma temsilcileri ve Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat  ve ekibini kutlayarak sözlerine başladı. Başkan Tunç,  ``Tokat, Antalya ile rekabet edebilecek bir tarım rekoltesine sahip. Keza hayvancılık sektörü de öyle. Biz yaptıkları çalışmalarla mevcut duruma ulaşılması sağlayan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tarım bizleri de ilgilendiren bir durum. Tarımdan elde edilen girdi, esnaf ve sanatkarımızı da direkt etkiliyor. Biz de üzerimize düşen her şeye, elimizden geldiği kadar destek olacağız. Teşekkür ediyorum`` dedi.

Öte yandan gerçekleşen toplantıya Tokat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Polat, Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Güzel, Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Orhan Yıldız  ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34