Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, hukuk eğitimine yönelik önemli bir adım atarak yeni bir Hukuk Fakültesi binasının temelini attı. Temel atma törenine, bölgenin önemli isimleri ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Gündem - 2 hafta önce

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hukuk Fakültesi temel atma töreni yapıldı. Törene AK Parti Milletvekillerinden Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, TSO Başkanı Fatih Gökdere, Baro Başkanı Volkan Bozkurt, Senegal Ankara Büyükelçisi Cheikh GUEYE, Kurum Müdürleri ve Üniversite öğrencileri katıldı. 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Akabinde açılış duası yapıldı. Duanın ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuşma yaptı. 

Açılış konuşmasında Rektör Fatih Yılmaz, "Sayın Valim, sayın milletvekillerim, sayın belediye başkanım, sayın Senegal büyükelçimiz, değerli konuklarımız, üniversitemiz hukuk fakültesi temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Üniversitemiz Taşlı çiftlik kampüsümüze, bir fakülte daha kazandırmaktan büyük bir memnuniyetle heyecan duyduğumu ifade etmek istiyorum. Üniversitemiz merkez kampüsü olan Taşlıçiftlik Kampüsümüz ve Ali Şevki Erek kampüsümüzde hali hazırda başka inşaatlarımız da devam etmektedir. Bu kapsamda rektörlük binası inşaatımız, Türkçe Öğretim Merkezi, Tıp Fakültesi derslik inşaatı ve Sulusaray'da bitmek üzere olan fizik tedavi rehabilitasyon inşaatı tüm çalışmaları hızla devam etmektedir. Bugün burada hukuk fakültesi binasının temelini atmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Hukuk fakültemiz 2021 yılında seksen bir kişilik kontenjanla öğrenci alımına başlamıştır. 

Şu anda birinci, ikinci ve üçüncü sınıf eğitimlerini devam ettirmektedirler. Fakültemizin toplam öğrenci sayısı 268'dir. Fakültemizin toplam altmış sekiz akademik personeli bulunmaktadır. Temelini atacağımız binamız dört amfi, on derslik, beş yüksek lisans dersliği, bir duruşma salonu, bir kurul salonu, bir laboratuvar, bir kütüphane, iki okuma salonu, bir kantin, altmış üç akademik ofis ve on sekiz idari ofis olacak şekilde planlanmıştır. Yapının toplam brüt alanı 2484 metrekaredir. Toplamda ise 10.547 metrekare kapalı alana sahiptir. Bu yeni fakülte binası sadece fiziksel bir yapı olmanın ötesinde adalet ve hukukun ışığını yansıtacak, bilgi ve adaletin buluşma noktası olacaktır. Burada yetişecek genç hukukçular, geleceğin adalet sistemini şekillenmesinde önemli roller üstleneceklerdir. Bu yüzden bu binanın temeli sadece bir yapı değil, aynı zamanda adaletin ve bilgeliğin de temeli olacaktır. Hukuk fakülteleri, bir toplumun adalet ve hukukun üstünlüğüne olan inancının korunması için hukuk eğitiminin önemi büyüktür. Bizler de Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi olarak bu temel değerlere bağlı kalarak nitelikli hukukçular yetiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, "Değerli milletvekilim, kıymetli rektörüm, çok değerli büyükelçimiz, Baro Başkanım, kıymetli hocalarım, sevgili öğrenciler, hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Hukuk fakültemizin temelini atıyoruz. Bir eser daha Tokat'ımıza son yirmi yılda Türkiye'de hükümetlerimiz döneminde güzel hizmetler yapıldı, güzel eserler ortaya konuldu. Eser siyasetinde, hizmet siyasetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu millete yaptıklarını kısa bir süre içerisinde anlatmamız mümkün değil. 2000 yılında Türkiye'de 73 tane üniversite vardı. Bugün 208 tane üniversitemiz var. Ben hukuk fakültesine başladım. 1986 yılında da Türkiye'nin tamamında 6 tane hukuk fakültesi vardı. Bugün 88 tane hukuk fakültesi ülkemizin her bir tarafında genç hukukçuları memleketimize kazandırmaya devam ediyor. Ben bu fakülteyi Tokat'a kazandıran, o zaman görevde olan milletvekillerimize, rektörlerimize şu anda bu işleri takip eden rektörümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah burada genç hukukçular yetiştireceğiz. 

Bu genç hukukçularımızla beraber Türkiye'de hukuk Devletinin ve adaletin tesisi için güzel çalışmaları hep birlikte yapacağız. Son beş yıl içerisinde yargı reformu strateji belgesine göre güven veren ve erişilebilir bir hukuk sistemi için sekiz tane yargı paketini meclisten geçirdik, yasalar inşallah dokuzuncu yargı paketini de milletimizin ihtiyaçlarına göre önemli oranda şekillendirdik. Önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bu reformlarımız artarak devam edecek. İnşallah burada da güzel hocalarımız, güzel öğretmenlerimiz, güzel öğrencilerimiz yetişecek. Hukuk dünyamıza güzel katkılar veren insanlarımızı buradan hep beraber yetiştireceğiz. Ben bu yeni fakülte binamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Rektörümüzden, mühendislerimize, işçilerimize, çalışan arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabb'im kazasız belasız inşaatı bitirip burayı aşmayı da bizlere nasip etsin" ifadelerine yer verdi. 

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Samsun İl Başkanı’nın makam aracı yayalara çarptı: 2 yaralı

2024-05-02 18:11 - Gündem

Dünyada eşi benzeri yok, 9 yıllık hasret son buluyor

2024-05-03 10:01 - Gündem

Karaman’da iş yerine kurdukları gizli odada kenevir yetiştiren 2 kişi tutuklandı

2024-05-04 12:59 - Gündem

Tokat’ta yüksek kesimler karla kaplandı, onlar yağmur duası etti

2024-05-05 14:36 - Gündem

Sivasspor taraftarından futbolculara mektup

2024-05-04 11:47 - Spor

Niğde’de 19 şüpheli vücut izlerinden yakalandı

2024-05-04 11:23 - Gündem

Kepçeyle çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2024-05-07 19:38 - Gündem

Burun estetiğinde hedef: Yüze uyumlu ve doğal burun

2024-05-06 17:03 - Yaşam

Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı

2024-05-04 14:14 - Ekonomi

Anadolu Üniversitesi’nde kültür söyleşilerine Prof. Dr. Halil Berktay konuk oldu

2024-05-04 14:39 - Eğitim

İlgili Haberler

Vali Hatipoğlu, patlamada yaralanan jandarma personelini ziyaret etti

20:29 - Gündem

Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla yürüyüş düzenlendi

20:51 - Gündem

Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler

20:52 - Gündem

KUMSmall Evlilik Festivali’nden muhteşem kapanış

19:21 - Gündem

19 Mayıs Bayramında vatandaşlar doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar

19:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Vali Hatipoğlu, patlamada yaralanan jandarma personelini ziyaret etti

20:29 - Gündem

Kontrolden çıkan otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

18:46 - Gündem

Trabzon’da park halindeki otomobil alev alev yandı

18:45 - Gündem

Tokat’taki patlamaya yardım eden bir kişi sağlık kontrolüne çıkartıldı

18:38 - Gündem

Motosiklet, minibüs ile çarpıştı: 1 ölü

17:39 - Gündem