CHP Tokat İl Kadın Kolları Başkanı Zarife Gündoğdu, 17 Şubat 1926 yılında yürürlüğe giren Medeni Kanunla ilgili yayınladığı mesajda “Kadın dayanışmasının gerekliliği adına İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği`nin açtığı `Medeni

Politika - 9 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Kadın Kolları Başkanı Zarife Gündoğdu, 17 Şubat 1926`da yürürlüğe giren Medeni Kanun`un yürürlüğe girmesinin yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Medeni kanunların, insanların doğumundan ölümüne kadar tüm yaşam faaliyetlerini düzenleyen kanunlar olduğunu belirten Gündoğdu, “Sosyal hayatta kişilerin birbirleriyle kurduğu ilişkilerin büyük bir kısmı, medeni hukuk içinde yer almakta ve medeni hukuk tarafından düzenlenmekte-dir.Bir toplumun kişilere verdiği değer anlamak için Medeni Kanun`a bakmak yeterlidir” dedi. Gündoğdu, Türk Medeni Kanununun eski hukuk düzeninden farklı, çağdaş, laik ve yepyeni bir düzenleme ve anlayış getirdiğinin altını çizerek, Medeni Kanununun en belirgin yanı kişisel hak ve özgürlüklere kattığı anlamdır. Dönemin koşulları göz önüne alındığında, kadınlar açısından taşıdığı değer en önemli özelliğidir. Devrimci, laik ve demokratik yapısı ile kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesine sunduğu katkı çok önemlidir. Kadın erkek eşitliğine sağladığı katkı, eski mülkiyet anlayışı ve sisteminin tümüyle terk edilmesi yenilikçi yapısı, yurttaş kavramının altının çizilmesi, hiçbir sınıf ve zümrenin ayrıcalığını kabul etmemesi, birey ve toplum arasındaki dengeyi oluşturmaya çalışmasıyla, yaşadığımız coğrafyada örnek oluşturan toplumsal gelişime damgasını vurmuştur” diye konuştu.Medeni Kanunun kabulün-den bu yana geçen süre içinde kadınların kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürdüğünü ifade eden Gündoğdu, “Kadın birlikteliği ve gücü ile de ciddi kazanımlar elde etmişlerdir. Bugün geldiğimiz nokta da ise; kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadın bedeni ve yaşam üzerinde tahakküm kuran, kadınlar toplumsal hayattan uzaklaştıran bir ideolojik saldırı ile karşı karşıyayız. Bu süreçte deneyimlerimizi paylaşmak, gücümüzü bir araya getirmek,tak eylem vetak söylemde buluşmak oldukça önemlidir” şeklinde konuş-tu.Gündoğdu, Medeni Kanunun kabul edilişinin yıldönümünde, kazanılmış haklara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu yoldan asla vazgeçmeye-ceğimizi bir kez daha ifade ediyor, kadın dayanışmasının gerekliliği adına İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği`nin açtığı``Medeni Kanunuma Sahip çıkıyoruz`` İmza kampanyasına desteğimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mehmet Şahin, bakanlığın Kaledibi mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını, hak sahiplerine belirlenen ödeneklerin yapılacağını bildirdi.

2015-02-12 11:29 - Gündem

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Çinkılıç, “Tokat için yola çıkıyorum” diyerek, 7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimleri için görevin-den istifa ettiğini ve aday adayı olduğunu açıkladı.

2015-02-11 12:00 - Gündem

Osmanlı İmparatorluğu`nun 34. Padişahı ve 113. İslam Halifesi, Sultan II. Abdülhamid Han`ın vefatının 97.yılında Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tokat Gençlik Merkezi`nde anılıyor.

2015-02-12 11:26 - Spor

AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

2015-02-12 11:13 - Gündem

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı belediyelerin eğitime katkı sağlamasının ülke genelin-de hasret kalınan bir durum olduğunu ifade ederek, “Bele-diyelerimizin yürüttüğü çok yönlü çalışmaların yanı sıra, eğitim çalışmaların

2015-02-10 11:05 - Eğitim

Tokat`ın Erbaa ilçesinde ``Yeni Erbaa`` Çamlık Sosyal Habitatı” isimli ulusal proje yarışmasına Türkiye genelinden çok sayıda mimar katıldı. Yarışmaya katılan projeler jüri tarafından seçilerek en iyi proje halkında onayından

2015-02-11 11:51 - Gündem

Ali Şevki Erek Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzda Modernizasyon çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.

2015-02-11 11:58 - Spor

Niksar Belediyesi Kültür ve Turizm Rehberi Tunay Gacemer, Niksar Çamiçi Yaylasında bulunan Niksar Kamping`in Türkiye`nin neresinde olunursa olunsun gidip görülmesi gereken bir yer olduğunu belirterek, “Herkesi Niksar Kamping`

2015-02-10 10:59 - Gündem

BEM-BİR-SEN TURNUVASI SONUÇLANDI

2015-02-12 11:27 - Spor

Zile Belediye spfutbol takımı deplasman da oynadığı Erbaa Güreş İhtisas spfutbol takımını 3 1 yenerek liderliğine devam etti.

2015-02-10 11:06 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: "Aile Destek Merkezlerinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı"

10:16 - Politika

Sille Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi Projesi yapımı devam ediyor

10:58 - Politika

MHP lideri Bahçeli’ye anlamlı ziyaret

17:57 - Politika

CHP lideri Özel: (Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) "Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim, detayların önemli bir kısmını paylaştım"

14:25 - Politika

Muhtarlık ikisine de yar olmadı

10:54 - Politika

Günün Manşetleri

Alevlere teslim olan iki katlı ahşap ev küle döndü

22:01 - Gündem

Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı

20:55 - Gündem

Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada

20:16 - Gündem

Aşırı yüklenme trafoda yangına sebep oldu

19:45 - Gündem

Uyuşturucuyla yakalanan şahsın 9 yıl 10 ay hapis cezası ortaya çıktı

19:21 - Gündem