Kuyumcu esnafı kesme altın tehlikesinin önüne geçmeye çalışıyor

Eskişehir kuyumcular odası yönetim kurulu üyesi alper yönlüer, son dönemlerde popüler olan ve çeşitli sahtecilik yöntemleri için kullanılan kesme altın ticaretini tasvip etmediklerini söyleyerek, yakın zamanda oda olarak bir karar alabileceklerini açıkladı.

Gündem - 4 ay önce

Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, son dönemlerde popüler olan ve çeşitli sahtecilik yöntemleri için kullanılan kesme altın ticaretini tasvip etmediklerini söyleyerek, yakın zamanda oda olarak bir karar alabileceklerini açıkladı.

Kazanç sağlamak amacıyla farklı yollar arayan vatandaşlar son dönemlerde kesme altına ilgi gösteriyor. Üzerinde herhangi bir barkod bulunmayan, paketsiz şekilde satılan ve garantisi olmayan kesme altınla ilgili geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki bazı kuyumcular, alım ve satımını yapmamaya yönelik karar almıştı. Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, ilerleyen zamanlarda kendilerinin de oda olarak bu tarz bir karar alabileceklerini ifade etti. Kesme altının normalde atölyelerde kullanıldığını ve olmaması gerektiği bir şekilde popüler olduğunu aktaran Yönlüer, sahtecilik yöntemlerinin önüne geçmek amacıyla vatandaşlara bildikleri esnaftan güvenilir şekillerde alışveriş yapmasını tavsiye etti. Müşterilerden paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altını güvendiği kuyumculardan almasını öneren kuyumcu esnafı, sosyal medyadaki kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini istedi. “Kuyumcular olarak müşterilerden alımını kaldırmayı düşünüyoruz”

Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, kesme altının kuyumculuk sektöründe atölyeler ve dâhili kuyumcular arasında kullanıldığını belirtti. Ancak son dönemlerde halk arasında olmaması gerektiği bir şekilde popüler olduğunu dile getiren Yönlüer, “Kayıt dışı bir şekilde müşterimize kesme altın gram olarak satılmaya başlandı. Biz bunu normalde kendimiz satmayı pek tasvip etmiyoruz ve Eskişehirli kuyumcular olarak müşterilerden alımını kaldırmayı düşünüyoruz. Çünkü güvenli değil, bu durumda sahtecilik çok oluyor. Müşterilerimizden ve halkımızdan paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altını güvendiği kuyumculardan almasını öneriyoruz. Kesme altın ileriye doğru biraz sorun oluşturacak gibi duruyor” dedi. “Bunları çok iyi analiz etmek lazım, anlayamıyorsun”

Oda olarak bu konuyla ilgili bir karar almayı planladıklarını aktaran Yönlüer, “Kesme altın, olması gerektiği gibi sadece kuyumcu esnafının kendi atölyeleri arasında kullanması lazım. Çünkü kimden geldiğini bilmediğimiz için biz de almaya çekiniyoruz. Resmi olarak henüz bir karar almadık ama Türkiye çapında bunun halka alım ve satımının kaldırılmasını düşünüyoruz. Eskişehir’de çok şükür nahoş bir durumla karşılaşmadık. Ama en son Antalya Kuyumcular Odası’ndan bir mesaj geldi, kaplama yapmışlar. Dışı altın, içi maalesef bakır. O da düşük ayar geliyor. Bunları çok iyi analiz etmek lazım, anlayamıyorsun. O yüzden riskli ve biz de o riski minimize etmek adına hiç almayacağız ve satmayacağız. Müşterilerimize ve halkımıza tavsiyem, bildiği güvenilir esnaftan alışveriş yapmasıdır. Böyle sosyal medyadaki popüler haberlere çok itibar edilmemesi lazım. Kesme altın hiç zarar etmiyor falan deniliyor ama Cumhuriyet altını da tasarruf altını, paketli külçe altını da aynı. Hem QR kodlu hem de seri numaralı. Halkımızın böyle boş haberlere itibar etmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kemik yüklü kamyon EGO otobüsüne çarptı

2024-01-12 16:57 - Gündem

İYİ PARTİ’DEN İLHAN ULUÖZLÜ’YE 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ ZİYARETİ

2024-01-11 17:26 - Gündem

Dekan Alpaslan Demir'e şair ve yazar ziyareti

2024-01-12 17:44 - Gündem

Eski TSMMMO Başkanı Çelik’ten Gazetemiz sahibi İlhan Uluözlü’ye ziyaret

2024-01-11 13:13 - Gündem

CHP Heyeti’nden Gazetemiz sahibi İlhan Uluözlü’ye ziyaret

2024-01-11 15:21 - Gündem

Efsane Vali’nin oğlu MHP’den aday oldu

2024-01-11 16:38 - Politika

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

2024-01-09 16:54 - Gündem

EYÜP EROĞLU İLE TOKAT YÜZYILI BAŞLIYOR

2024-01-07 16:54 - Gündem

Ankara’da köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan’a doğum günü sürprizi

2024-01-09 17:48 - Gündem

Amcasının silahla vurduğu gencin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor

2024-01-12 13:04 - Gündem

İlgili Haberler

3. kez alkollü yakalanan sürücü, gülerek “İnsanlık hali” dedi

01:35 - Gündem

Sungurlu’da şimşekler gökyüzünü aydınlattı

01:40 - Gündem

32 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, ’Gece Kartalları’na yakalandı: Kameraları görünce böyle tepki gösterdi

01:59 - Gündem

Sürat motoru ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı

00:23 - Gündem

Konya’da otomobil aydınlatma direğine çarptı: 4 yaralı

00:28 - Gündem

Günün Manşetleri

32 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, ’Gece Kartalları’na yakalandı: Kameraları görünce böyle tepki gösterdi

01:59 - Gündem

3. kez alkollü yakalanan sürücü, gülerek “İnsanlık hali” dedi

01:35 - Gündem

Otoyolda seyir halindeki tıra, arkasından gelen tır çarptı: 1 ölü

01:01 - Gündem

Ahırdan kaçan kurbanlık ortalığı birbirine kattı

00:55 - Gündem

Kayseri’de 2041 yılına kadar ehliyetine el konulan sürücü durmadı

00:38 - Gündem