Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı

Düzce belediyesi’nin avrupa birliği yatırım fonundan aldığı hibe ile uygulama sürecine başladığı sürdürülebilir kentsel hareketlilik projesi (skup) 2. Yönlendirme komitesi toplantısı avrupa birliği yatırımları dairesi başkanı dr. Tijen iğci, düzce belediye başkan yardımcısı hasan günden, projenin uluslar arası konsorsiyum üyeleri olan proje kilit uzmanları bas govers ve patrick van egmond’un katılımı ile yapıldı.

Gündem - 4 hafta önce

Düzce Belediyesi’nin Avrupa Birliği Yatırım Fonundan aldığı hibe ile uygulama sürecine başladığı Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi (SKUP) 2. Yönlendirme Komitesi toplantısı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, projenin uluslar arası konsorsiyum üyeleri olan Proje Kilit Uzmanları Bas Govers ve Patrick Van Egmond’un katılımı ile yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın katkıları ve Avrupa Birliği Hibe Fonları sayesinde kısa süre önce yapılan açılış organizasyonu ile fiilen başlayan SKUP 2. Yönlendirme Komitesi toplantısı Düzce Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi. Prof Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, uluslar arası ortaklar Proje Kilit Uzmanları Bas Govers ve Patrick Van Egmond ile Düzce’den proje dahilinde çalışmalar yürüten temsilciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Günden, kentsel hareketliliğin yenilenebilir enerji ile sağlanması için alternatifler oluşturulmasının öneminden bahsederek şunları kaydetti: “Düzce, doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehir ve bu güzellikleri korumak, gelecek nesillere aktarmak Belediye olarak bizim en önemli görevlerimiz arasında yer almakta. Bu nedenle, kentsel hareketliliğin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla önlemler almaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi ulaştırma, hareketlilik ve erişebilirlik, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında itici güç olarak oldukça önemli bir rol oynamakta. Bu çerçevede gerek ülkemizde gerekse de küresel ölçekte bir çok şehirde uygulamaya konulan Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı projesi Düzce’de kentsel ulaşım sistemlerini tasarlama, yapılandırma ve iyileştirme imkanı sunuyor.” “Amaç çevresel kaliteyi arttırmak”

Toplantıya katılanlara hitabında şehir içi ulaşım sistemlerinde refahın, erişilebilirliğin ve güvenliğin öneminden bahseden Günden, proje sonunda çevresel kaliteyi koruyacak çözümlerin ortaya çıkacağına inandığını belirtti ve şöyle konuştu: “Projemizle birlikte Düzce’de kentsel yaşam kalitesini, refahı, ulaşımda erişilebilirliği, trafik güvenliğini, ulaştırma türleri arasındaki entegrasyonu, kentsel cazibeyi, sürdürülebilirliği ve çevresel kaliteyi daha da artırmayı planlıyoruz. Proje çıktılarının bu amaçlara hizmet etmesinden dolayı şahsen oldukça heyecan duyuyorum. Bu vesileyle projenin yürütülmesinde görev alan Belediyemiz personeline ve uzmanlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” Proje çıktıları ve gelecek planlar konuşuldu

Toplantının devamı ve son bölümünde SKUP çalışmaları kapsamında yapılan çalıştay, rapor ve anket sonuçları katılımcılar ile paylaşıldı. SKUP sürecinde aktif olacak yapı taşlarının yanı sıra gelecek süreçte yürütülecek çalışmalarda beklenen proje çıktıları konuşuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne Ahmet Kayhan atandı!

2024-04-25 14:36 - Gündem

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne Ahmet Kayhan atandı!

2024-04-25 14:16 - Gündem

Yeşilırmak üzerindeki Barajların Doluluk Oranları Düşüyor

2024-04-27 20:07 - Gündem

Başkan Sandıkçı: “Canik, kaliteli eğitimin gözde merkezi oldu”

2024-04-28 11:27 - Eğitim

Kayseri Şeker Spor Kulübü, Türkiye Şampiyonu oldu

2024-04-27 09:06 - Spor

Tokatlı işsizlerin dikkatine! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 62 sözleşmeli personel alacak!

2024-04-29 16:15 - Gündem

Bakan Göktaş, milli sporculara verdiği ’ziyaret’ sözünü yerine getirdi

2024-04-30 17:36 - Spor

Reşadiye’de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 kişi yaralandı

2024-04-29 13:47 - Gündem

Tokatlı işsizlerin dikkatine! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 62 sözleşmeli personel alacak!

2024-04-29 16:38 - Gündem

Doç. Dr. Solay: “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin kan ve vücut sıvıları yoluyla bulaştığını biliyoruz”

2024-04-28 10:27 - Yaşam

İlgili Haberler

Trabzon’un derelerinin su kaynakları temiz çıktı

09:18 - Gündem

Başkan Özdoğan, LGS öğrencilerine başarı diledi

09:31 - Gündem

Park yapmak için engel gördüğü esnafın üzerine aracını süren sürücü kameraya yakalandı

09:33 - Gündem

Eski öğretmen emeklilik hayatını özgün enstrümanlar oluşturmaya adadı

09:35 - Gündem

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark uygulamasına tepki

09:36 - Gündem

Günün Manşetleri

Park yapmak için engel gördüğü esnafın üzerine aracını süren sürücü kameraya yakalandı

09:33 - Gündem

Direnip biber gazı yedi, “Kaybol ya” diye bağırdığı polis memurunu azarlayıp kovdu

02:17 - Gündem

Aksaray’da komşuların taşlı sopalı park kavgası kamerada: 7 yaralı

00:50 - Gündem

Ankara Filistin Dayanışma Platformu’ndan İsrail’in Refah’a gerçekleştirdiği saldırılara protesto yürüyüşü

00:26 - Gündem

Kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi

00:11 - Gündem