Akşener’den CHP seçmenine sert sözler: "Biz sizin için mi parti kurduk? DEM’e teşekkür ediyorsunuz, bize küfrediyorsunuz"

Ankara mamak’ta esnaf ziyareti gerçekleştiren iyi parti genel başkanı meral akşener, cumhuriyet halk partili (chp) bir vatandaşla yaşadığı tartışmasında, "sizin için mi parti kurduk biz? Biz bu millet için parti kurduk. Vermeyin kardeşim bize oy, gidin cumhuriyet halk partisini destekleyin, seçtirin. Dem’e teşekkür ediyorsunuz, bize küfrediyorsunuz. Hadi be" ifadelerini kullandı.

Politika - 3 ay önce

Ankara Mamak’ta esnaf ziyareti gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’li bir vatandaşla yaşadığı tartışmasında, "Sizin için mi parti kurduk biz? Biz bu millet için parti kurduk. Vermeyin kardeşim bize oy, gidin Cumhuriyet Halk Partisini destekleyin, seçtirin. DEM’e teşekkür ediyorsunuz, bize küfrediyorsunuz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mamak’ta Çarşı İçi Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Akşener, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener, Fidan Çağlar isimli bir vatandaşla tartışma yaşadı. İYİ Parti lideri ile konuşan Fidan Çağlar, kıyafetlerini göstererek, "Üstümü başımı görüyorsun, daha ben eskilerimle duruyorum. Bari bölük bölük bölmeyin de, milletvekilliğinde güzelce aldınız da niye şimdi belediye başkanlığında ayrılıyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu desteklediniz. Şimdi niye desteklemiyorsunuz. Perişan oluyoruz" dedi. "DEM’e teşekkür ediyorsunuz, bize küfrediyorsunuz. Hadi be"

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, Çağlar’a "zamanında biz seçtirdik" diye konuşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün de tek başımıza girelim, görelim dedik. Hangi milletvekilini aldık biz. Oy vermeyin siz de. Niye benim yüzümden perişan oluyorsun. Şu ana kadar elbisendeki bu eskiliğin sebebi ben miyim? Mansur Bey’i seçtik, niye bunu düzeltemedi o zaman? Cumhurbaşkanlığını niye seçtirmediniz? Sizin için mi parti kurduk biz? Biz bu millet için parti kurduk. Vermeyin kardeşim bize oy, gidin Cumhuriyet Halk Partisini destekleyin, seçtirin. DEM’e teşekkür ediyorsunuz, bize küfrediyorsunuz. Hadi be."

Akşener, bu tartışmanın ardından "Bugün de CHP’liler organize oldu" yorumunu yaptı. "Cumhuriyet Halk Partisini var etmek için mi kurulduk"

Akşener, esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bir muhabirin ’Yaşanan bu tartışma sizce provokasyon mu? Yoksa spontane mi?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"İster bir vatandaşa böyle deyin densin, isterse kendiliğinden desin can baş üstünedir. Orada bir sorun yok. Ben isteyenim, o kişi oy verir vermez ayrı bir şey. İstediğiniz süre içerisinde seçmen veli nimet olmalıdır. Türkiye bunu kaçırdı. Biz bir siyasi partiyiz. Vatandaşın karşısına kendimizi tarttırmak üzere çıkabiliriz. Vatandaş bana der ki; ’Ey Meral Akşener kendini tarttırdın, seni sınıfta bırakıyorum’ o zaman bana düşen hadi bakalım eyvallah demektir. Bizim partimiz başkalarının varlığını sağlamak üzere kurulmuş bir parti değil. Sizin ihtiyaçlarınızı gidermek için proje üreten, onun üzerine rekabet yapan ortamı oluşturmak için partiyi kurduk. Sayın İmamoğlu ve sayın Mansur Yavaş ile ilgili problemli bir cümle, kelime etmemeye çalışıyorum. Seçilmelerinde ister toz zerresi ister de x miktar payı olan bir insanım. Aleyhlerinde yanlış bir kelam etmemeye gayret ediyorum. Bu arkadaşlarımızın karşısına aday çıkartmak ’vurun kahpeye’ anlamına gelmez. Biz Cumhuriyet Halk Partisini var etmek için mi kurulduk? Bizim partimizin mensupları kadar ve şahsen benim kadar her 2 taraftan da hakaret yiyen yoktur."

Haftanın Öne Çıkanları

Yeniden Refah Partisi’nin Adana Yüreğir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun oldu

2024-02-21 19:30 - Politika

Bakan Yerlikaya: "(Çanakkale’deki deprem) An itibarı ile olumsuz bir durum yoktur"

2024-02-27 16:51 - Gündem

Samsun’da trafik kazası: 1 ölü

2024-02-25 13:03 - Gündem

Giresun’da Merve Esma Aydın, Jandarma Genel Komutanlığı resim yarışmasında il birincisi oldu

2024-02-22 17:35 - Eğitim

Karayolları Asfalt Üretim Tesisinden hırsızlık yapan 4 kişi yakalandı

2024-02-21 13:39 - Gündem

Okul Sporları Güreş Türkiye Şampiyonası, Niğde’nin ev sahipliğinde başladı

2024-02-26 16:25 - Spor

Metaverse ve Pazarlama konulu sohbet büyük ilgi gördü

2024-02-24 10:54 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığınca ikincisi düzenlenen ’El Sanatları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi

2024-02-22 16:43 - Gündem

Nevşehir’de silahlı kavga: 1 ölü

2024-02-25 20:45 - Gündem

MİT’ten Suriye’de nokta operasyon

2024-02-27 10:15 - Gündem

İlgili Haberler

Kavak’ta 19 Mayıs coşkusu

13:30 - Politika

Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a fotoğraflı yanıt

23:16 - Politika

Türkeli Muhtarlar Derneği Genel Kurulu

13:15 - Politika

Kaymakam Canpolat mahalle muhtarları ile bir araya geldi

13:48 - Politika

19 Mayıs’ta trenler ücretsiz

09:43 - Politika

Günün Manşetleri

Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

16:51 - Gündem

Aracın çarptığı yavru karaca tedavi altına alındı

16:46 - Gündem

Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

15:32 - Gündem

Zonguldak’ta kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

15:28 - Gündem

Komandolar 19 Mayıs gösterisi ile hayran bıraktı

14:22 - Gündem